SEC, Ripple'ı XRP için lobicilik yapmakla suçluyor!

SEC, Ripple kanadını lobicilik faaliyeti yapmakla suçluyor.

SEC, Ripple'ı XRP için lobicilik yapmakla suçluyor!

Ripple (XRP) ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava, düzenleyici kurumun Ripple'ın genel halkın sempatisini kazanmak ve XRP'yi sunmak için bir lobi kampanyası yürüttüğünü iddia etmesiyle yeni bir aşamaya girdi.

Bu çatışma, SEC'in XRP'nin bir menkul kıymet olduğu ve bu nedenle 1933'e kadar uzanan bir yasanın kapsamına girdiği yönündeki iddiasına odaklanıyor. Eğer suçlamalarını kanıtlamayı başarırsa, SEC muhtemelen mahkemeyi Ripple ve yöneticilerinin birden fazla yasadışı satış yaptığına ikna edebilecekler.

SEC avukatı Jorge Tenreiro, New York Güney Bölgesi'nden Yargıç Sarah Netburn'e yazdığı son mektupta, düzenleyicinin Ripple tarafından "lobicilik" olarak adlandırdığı şeyle ilgili kanıtlara erişmek istediğini yazdı. SEC'e göre bu "çabalar", piyasada kafa karışıklığı yaratmak için gerçekleştirildi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) eski başkanı Christopher Giancarlo'nun Ripple'ın maaş bordrosunda olduğu gerçeğini hesaba katmış gibi görünüyor. Geçen yıl Giancarlo, XRP'nin bir hisse senedi olmadığını iddia ederek manşetlere çıkmıştı.

SEC, Ripple'ın XRP'nin düzenleyici statüsü hakkındaki kamu algısını etkileme veya piyasayı şaşırtma çabalarının kanıtlarının Ripple'ın adil bir bildirim almadığına dair olumlu savunmasını çürütmek için uygun olduğunu belirtti.

Ripple Tarafı Lobicilik Faaliyeti Yapıyor!

SEC, "Ripple, XRP'nin durumu hakkında açıklamalarda bulunmak için eski bir hükümet görevlisine ödeme yapmak gibi çabalarına girişti ve ardından iddalarını doğrulamaya çalıştı''.

Mektup ayrıca SEC'in şirkete karşı açtığı davada soruşturmanın kapsamını genişletme niyetini de doğruladı. Düzenleyicinin Ripple ile ilgili olduğunu söylediği ve XRP'nin satış koşulları hakkında özel bilgiye sahip olduğunu söylediği diğer altı kişiyle röportaj yapma talebini içeriyor.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler