Nijerya, dijital para yasaklarından vazgeçebilir

Nijerya Merkez Bankası Başkanı, dijital para ticaretini kısıtlama konusundaki fikrini değiştirebilir.

Nijerya, dijital para yasaklarından vazgeçebilir

Nijerya Merkez Bankası Başkanı, dijital para ticaretini askıya alma konusundaki fikrini değiştirmeye başladı. Muhalefet kanadından bazı isimler Merkez Bankası Başkanı'nın dijital paralarda fikir değiştirmekten başka şansının kalmadığını söyledi.

Nijerya yerel basınına göre Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Godwin Emefiele, Bitcoin (BTC) ve Altcoinler için alım - satım işlemlerine izin verebileceğini söyledi. 

Yılın ikinci ayında , CBN Direktörü Bello Hassan, Nijerya içinde kripto borsalarında işlem yapmak isteyenlere ve işlem yaptırmak isteyenlere çok ciddi yaptırımlar uygulayacağını söylemişti.

Afrika bölgesinin dijital paralarla problemli bir ilişkisi var bunun başını da Nijerya çekiyor. Dijital para birimlerinin bir karşılığının olmadığı düşüncesiyle legal olmadığını düşünen CBN Başkanı herhangi bir yasal dayanağı olmaksızın yasakladığını duyurmuştu. 

Her ne kadar yasakların kaldırılması ihtimali olsa bile yine de risklerin çok büyük olduğunu yatırımcılara aktarılmasının mecburi bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Emefiele ayrıca kara para aklama ve terörün finansmanı gibi yasa dışı faaliyetleri de Bitcoin ile ilişkilendirilmişti.
Ancak, fikir değişikliğin ardından ''Dijital paralar hayat bulacak'' ifadelerini kullandı.

Nijerya'lı Yatırımcılar Yasağı Görmezden Geliyor!

Yasklarının öncelikli sebebi satın alma gücünün düşmesi ve dijital paralarının karşılığı olmaması gibi çeşitli nedenler sebebiyle, Nijeryalılar CBN’nin kararnamesini pek de ciddiye alınmadı.

Şubat ayının CBN direktifi yürürlüğe girmeden önce Nijeryalılar, ülke tarihininin tüm zamanlarından daha fazla kripto para alım satımı gerçekleştirdiğini bildirdi. Nijerya'lı yatırımcıların yüzde 32’si dijital para birimlerine sahip olduklarını ya da kullandıklarını söylüyor. 

Etiketler