SEC, BitConnect kurucularına karşı yasal işlem istiyor

3 yıl önce fesih süreci tamamlanan ve tamamen faaliyetlerini durduran BitConnect kurucularına açılan davaya sosyal medya da tepkiler büyüyor.

SEC, BitConnect kurucularına karşı yasal işlem istiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), feshedilmiş kripto borsası BitConnect'in sözde beyinlerine, toplam 2 milyar dolarlık sahte ve kayıt dışı menkul kıymet satmaktan dava açmaya hazırlanıyor.

SEC, çevrimiçi bir kripto kredi platformu olan BitConnect'e, kurucusu Satish Kumbhani'ye, ana ABD destekçisi ve bağlı kuruluşu Future Money'e dava açtığını açıklayan bir bildiri yayınladı.  BitConnect, Bitcoin (BTC) varlıklarını 2018'in başında yüzde 92 değer kaybeden BitConnect tokeni ile takas edenlere getiri sözü verdi.

SEC'in New York'taki bölge ofisi müdürü Lara Shalov Mehraban'ın şunları söylediği bildirildi:

"Sanıklar, dijital varlıklara olan ilgilerini istismar ederek dünyanın dört bir yanındaki perakende yatırımcılardan milyarlarca dolar çaldılar. Bu alanda uygunsuz davranışlarda bulunanları agresif bir şekilde kovuşturacağız ve sorumlu tutacağız."

SEC, söz konusu şirketlerin iddiaya göre "fahiş getiriler elde etmek" için "yatırımcı mevduatlarını" kullanma sözü verdiğini açıkladı. SEC, "yatırım yapmak için yatırımcı fonlarını kullanmak yerine" tarafların "fonlarını kendi çıkarları için kontrol ettikleri dijital cüzdan adreslerine aktararak sifonladıklarını" da sözlerine ekledi.