Çin, piyasaya 150 bin tonluk emtia sürdü

Çin, artan fiyatları düşürmek için piyasaya 150 bin tonluk emtia sürdü.

Çin, piyasaya 150 bin tonluk emtia sürdü

Çin'de artan emtia fiyatları üzerine maliyetleri düşürmek amacıyla piyasaya çeşitli madenleri sürdü. Çin devlet otoritesi, ulusal rezervlerden toplam 150 bin ton bakır, alüminyum ve çinkoyu piyasaya vererek üreticileri rahatlattı.

Çin Ulusal Radyosunun haberine göre Çin Ulusal Gıda ve Stratejik Rezerv İdaresi tarafından yapılan açıklamada, emtia fiyatlarının sürekli olarak izlendiği ve gereken durumlarda ulusal rezervlerin gelecekte de piyasaya sürebilecekleri aktarıldı. Rezerv İdaresi bugüne kadar piyasa düzenini korumak için 270 bin ton bakır, alüminyum ve çinkoyu piyasaya sürmüştü.

Koronavirüsün yurt dışındaki yayılımı ve arz/talepteki dengesizlik gibi faktörler sebebiyle bu yılın başından bu yana toplu emtia fiyatları yükseliş kaydetti. Bu durum, orta ve küçük ölçekteki işletmeler üzerinde baskıya neden oldu. Önceden yayınlanan resmi veriler, Çin'in fabrika çıkışı maliyetini ölçen üretici fiyat endeksinin temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında arttığı göze çarpıyor.

Ham petrol ve kömürdeki keskin fiyat artışları da temmuz ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ÜFE artışına destek verdi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu, aylık verilerin çelik ve demir dışı metaller gibi sektörlerde görülen ılımlı fiyat düşüşleriyle beraber, emtia fiyatlarını dengelemeye ilişkin hükümet politikalarının yürürlüğe girdiğini gösterdiğini belirtti.

Etiketler