Gary Gensler'e göre DeFi yeni bir kavram değil!

Gensler, dünya çapında yaklaşık 2 milyar dolar değerinde, beş ve on yıl içinde herhangi bir ilgisi olacaksa, bir kamu politikası ortamında olacaktır. Dedi.

Gary Gensler'e göre DeFi yeni bir kavram değil!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, sanılanın aksine, merkezi olmayan finansın (DeFi) "gerçekten yeni bir kavram" olmadığını ve onu merkezi olmayan olarak adlandırmanın bir hata olduğunu söyledi. Ona göre, DeFi platform modeli, yönetişim mekanizmalarını, ücret modellerini ve teşvik sistemlerini içeren "iyi bir merkezileşme dozu" üzerine kuruludur.

Gensler, Financial Times'a verdiği demeçte, "Onların yalnızca web tabanlı uygulamalar olduğunu söylemek bir hatadır." Ancak, bu platformların" New York Menkul Kıymetler Borsası kadar merkezi olmadığını ve arada oturan ilginç bir unsur" olduğunu da sözlerine ekledi.

En son açıklamalar, Gensler'in kripto için bir "ponpon kız" olmayacağına dair söylentileri takip ediyor; ve borsalarla ilgili düzenlemeleri güçlendirdikten sonra, merkezi olmayan finans dünyasına dönmeyi planlıyor.

Röportajda Gensler, "teknolojik olarak tarafsız" kaldığını, ancak yatırımcıları koruma, yasadışı faaliyetlere karşı koruma ve finansal istikrarı koruma söz konusu olduğunda kripto para birimlerinin diğerlerinden farklı olmadığını söyledi.

Etiketler