SEC Başkanı Gensler'dan kripto paralara yönelik önemli uyarı

SEC Başkanı Gensler, kripto para piyasasına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Özellikle denetim ve gözetim konusunun altını çizen Gensler'ın yatırımlar hakkındaki uyarı çok konuşuldu.

SEC Başkanı Gensler'dan kripto paralara yönelik önemli uyarı
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Özellikle denetim ve gözetim konusunun altını çizen Gary Gensler'ın yatırımlar hakkındaki uyarı çok konuşuldu.

Gary Gensler, SEC'e kayıt yaptırmayan kripto paralar için üstü kapalı bir şekilde tehditte bulundu. Kripto para piyasasının olağanüstü oranda büyüdüğünü ve bu alanda yapılan yatırımlarda hacmin günden güne genişlediğini belirten Gary Gensler, şirketlerin SEC'e kayıt yaptırmaları gerektiğini aktardı.

Öte yandan kripto paralar ile ilgili SEC tavsiyelerinin dikkate alınmaması durumunda ileride önemli yaptırımlar uygulanacağını da aktardı.

Kaydı bulunmayan kripto paralara ağır yaptırımlar gelebilir

Analistler, bu hafta kripto para piyasasını en fazla etkileyen açıklamalardan birinin Gary Gensler tarafından yapıldığını kaydederken bu uyarının görmezden gelinmeyecek kadar önemli olduğunu söylüyor.

Önümüzdeki dönemde SEC, kaydı bulunmayan kripto paralara ağır yaptırımlar uygulanabileceği, hatta bu paraların piyasadan kaldırılabileceği dahi konuşuluyor. ABD hükümetinden üst üste gelen bu önemli açıklamalar, kripto para yatırımcılarını da epey etkiliyor. Özellikle büyük kripto para şirketleri dışındaki şirketlere yatırım yapanların yatırımlarını gözden geçirmesi şart.

Gensler, SEC kaydının yanında denetim ve gözetimin daha sistematik bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle işlem gerçekleştiren platformların daha ayrıntılı incelenmesi gerektiğinin altını çizen Gensler, SEC kaydının bu çerçevede önemli bir adım olduğunu da kaydetti.

Kripto para yatırımcılarının bu gelişmeyi yakından takip etmesi ve yatırım yaptıkları şirketlerin SEC'e kayıt yaptırıp yaptırmadıklarını özellikle araştırmaları gerektiği belirtiliyor. Aksi halde ilerleyen tarihlerde bu kripto para şirketlerini, başta ABD olmak üzere, bütün dünyada zor günler bekliyor.

Etiketler
SEC