Bitcoin karşıtı analist Peter Schiff, düşüşün nedenini açıkladı

Bitcoin karşıtı analist Schiff, BTC'de görülen sert düşüşü yorumlarken kripto para piyasasını da eleştirdi.

Bitcoin karşıtı analist Peter Schiff, düşüşün nedenini açıkladı

Bitcoin'in en büyük karşıtlarından biri olan Peter Schiff, BTC'de görülen fiyat düzeltmesinin direkt olarak kripto para birimleri ve bazı hisse senetleri gibi riskli varlıklara ilişkin faaliyetlerden kaynaklı olduğunu düşünüyor.

Daha önce Fed Başkanı Jerome Powell, daralmanın piyasa beklentilerinden daha erken gerçekleşebileceğini aktarmıştı. Powell, genişleyen para politikasının sona ermesinin yanında ayrıca, ülkenin ekonomik güvenliği ve istikrarı için gerçek bir tehdit haline gelen enflasyonun beklenenden daha erken artırılabileceğini belirtmişti.

Fed'in şu anda aldığı bütün önlemler, problemli dönemde daha önce gözlemlenen yüksek düzeyleri gören enflasyonu kontrol etmek için tasarlandı.

BTC ve diğer kripto paralar gibi yüksek riskli varlıkların fonlarını artan enflasyondan korumak isteyenler için bir değer deposu olarak kabul ediliyor. Schiff, yaygın olarak bilinen bir kripto para eleştirmeni ve bu varlıkların enflasyondan koruma olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin karşıtı analist Peter Schiff, düşüşün nedenini açıkladı - Resim : 1

Kripto para piyasasında son durum ne?

Bitcoin'in kısa zamanda yaklaşık 10 bin dolar gerilemesiyle piyasalarda kırmızı renk hakimdi. Düşüşe neden olan faktörlerin analistler tarafından aktarılmasıyla beraber endişeler hafifledi. Bitcoin 48 bin dolar civarına yükselerek 50 bin dolar seviyesinin yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Bitcoin fiyatı şu sıralarda son 24 saatte yüzde 4.87 oranında kazançla 49,367.35 dolar civarından işlem görüyor.

Ayrıca en büyük altcoin Ethereum, 4 bin dolarlık kısma tekrar yükselirken yakım mekanizmasının büyük miktardaki coin'i silmesi, deflasyonist yapıya katkı sağladı. Kripto para piyasasının toplam değeri yaşanan gerilemeden sonra 2.2 trilyon dolara kadar düştü.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler