Sanal paraları resmen tanıyan kanun imzaladı!

Teksas Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun daha önceki haberlerimizde gördüğünüz eyaletteki bankaların kripto para saklayabilmesine olanak veren kanunundan sonra şimdi de sanal para birimlerinin yasal statüsünü tanıyan kanun resmen yürürlüğe girdi.

Sanal paraları resmen tanıyan kanun imzaladı!

Amerika’nın Teksas eyaletinde son zamanların dijital bankacılıktan kripto madenciliğe kadar dijital paralar konusunda pek çok olumlu adım atan yeni bir kanun daha yürürlüğe girdi. Teksas eyaleti valisi Greg Abbott, sanal paraların yasal statüsünü tanıyan bir kanun tasarısını onayladı.

Resmi açıklama valinin kendinden gelirken Abbott, sosyal medya platformu Twitter hesabından şu ifadeyi kullandı:

“Az önce Teksas Ticaret Kanunu altında sanal paraların güvenli şekilde işlem görebilmesine olanak tanıyan yasayı imzaladım. Bu kanun, bir kişinin sanal paralara ne zaman ve ne kadar hakkı olduğunu belirlemektedir” 

Amerika'nın Kripto Cenneti Teksas!

Dijital paralar kanunu, Cumhuriyetçi üyelerin daha baskın olduğu eyalet meclisinden, her iki tarafın da oylarıyla geçmişti. Bu kanun vasıtasıyla eyalet, ülkenin kripto para konusunda lideri olma durumunu büyük bir adım daha da perçinlemiş atmış oldu.

Daha önce haberini yapmış olduğumuz üzere, 10 Haziran’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, eyalete bağlı olan bankalara kripto varlık saklama izni vermişti.

İki dev madencilik şirketi tarafından yaratılmış olan olan Manhattan Solar Partners isimli şirket de, Amerika’nin en büyük yenilenebilir (temiz) enerji ile çalışan kripto para madenciliği veri merkezini Teksas’ta kuracağını basına duyurmuştu. Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital Holdings de yine Teksas’ta 67 milyon dolarlık bir veri merkezi kurma plânını duyurmuştu.

Etiketler