Dijital dolar, daha fazla yatırımcıyı kriptolara çekebilir...

Önde gelen iki kripto para fonu yöneticisi, dijital doların Bitcoin’i olumsuz etkilemeyeceğini savundu.

Dijital dolar, daha fazla yatırımcıyı kriptolara çekebilir...

Önde gelen iki dijital para fonu yöneticisi, dijital doların Bitcoin’i negatif yönde etkilemeyeceğini savundu.

Grayscale’den Michael Sonnenshein ve Osprey Funds’tan Greg King, CNBC‘ye yapmış oldukları açıklamalarda dünyanın dörtbir tarafındaki merkez bankalarının itibari para birimlerini dijitalleştirme çalıştırma daha fazla yatırımcıyı kripto paralara itebileceğini öne sürdüler.

Kripto para odaklı en büyük yatırım firmalarından olan Grayscale’in CEO’su Sonnenshein, “Merkez bankaları dijital para birimleri, Bitcoin gibi merkezi olmayan para birimlerinin yerini alamaz ve onlarla rekabet edemez. Bence bunların hepsi, paranın dijitalleşmesine yönelik eğilimler ve hemde yatırımcıları ve yatırım sektöründe olmayan ortalama bir insanı piyasaya çekebilecek bir şey.”  biçiminde konuştu.

Daha fazla insan Bitcoin’e yönelecek!

Bitcoin fonu şirketi Osprey’in CEO’su ve kurucusu King ise “Bitcoin henüz kendisini bir ödeme aracı olarak yeteri kadar konumlandıramamış olsa da bir değer deposu olarak görevi, devlet destekli dijital para birimlerinin piyasaya sürülmesiyle güçlenebilir. Dünyadaki itibari para birimlerinin dijitalleştiğini düşünelim. Aslında bu, bana kalırsa daha fazla insanı Bitcoin’e itecektir, çünkü itibari paraların dijitalleşmesi, hükümetlere para arzı konusunda şu ankinden daha fazla kontrol sağlayacak ve pek çok insan zaten bunun gibi kontrollerden endişe duyduğu için Bitcoin’e yatırım yapıyor.” dedi.

Her iki fon yöneticisi de global kabulün artmasıyla birlikte Bitcoin’in kuvvetli bir yıl geçireceğini öngörüyor.

King, Bitcoin’de boğa sektörünün devam etmesini bekliyor:

“Fiyatın daha yüksek bir noktaya çıkacağını düşünüyoruz. 40 000 dolar net bir biçimde kırılırsa yola devam eder. Biz firma olarak orta ve uzun süreli bir bakış açısına sahibiz. Bundan dolayı mevcut seviyeler bana göre iyi bir alım fırsatı.”

Etiketler