Samsung, akıllı telefonlarda blockchain teknolojisini kullanıyor

Samsung, akıllı telefonlarda blockchain teknolojisini kullanıyor.

Samsung, akıllı telefonlarda blockchain teknolojisini kullanıyor

Samsung'un yeni giriş seviyesi akıllı telefon serisi, bu yılın başlarında amiral gemisi modellerinde piyasaya sürülen blockchain teknolojisiyle desteklenen dosya paylaşım özelliklerine sahip olacak.

Desteğine "Hızlı Paylaş" Galaxy cihazlar yakın olan fotoğrafları paylaşma kullanıcıları veya videoları sağlayan özellikler getirildi, hem de başka İçerik paylaşmak için blockchain teknolojisini kullanan "Özel Paylaşım" adında bir özellik.

ZDNet, cihazlar için Avrupa fiyatlarının 415 ila 535 dolar arasında satışa çıkacağını bildirdi.

Telefonların Samsung Blockchain kripto cüzdanı ile donatılıp donatılmayacağını bilmek henüz imkansız, ancak yine de Samsung web sitesinin yakın zamanda güncellenen bir bölümü yeni Özel Paylaşım özelliğinden takipçilerine söz etti ve şu ifadelere yer verdi:

Samsung Blockchain, özel anahtarınızı benzersiz ve güvenli bir yerde tutuyor ve bu özel anahtarla veri dosyalarınızın şifrelenmesini sağlar. Bu ek koruma ile sanal varlıklarınız korunur ve dosyalarınız Özel Paylaşım ile güvenli bir şekilde paylaşılır.

İlk olarak Ocak 2021'de amiral gemisi Galaxy S21'de kullanıma sunulan bu yeni özellikler, geçen yılın sonlarında SamMobile web sitesinin konuyla ilgili birkaç ayrıntıyı ortaya çıkardığı zaman açık bir sır olmaktan çıktı.

Özel Paylaşım özelliği geçen ay Samsung tarafından tanıtıldı. Gönderenlerin paylaşılan dosyalar için bir son kullanma tarihi belirlemelerine, ardından son tarihe ulaşıldığında bunları alıcı cihazlardan kaldırmalarına olanak tanınacak şekilde dizayn edildi: bu özellik gerçekten de "blok zinciri tabanlı şifreleme teknolojisi" kullanıyor, bu da "gönderenin alıcının erişimini kontrol etmesine ve ne zaman kullanıma kapatacağına ya da ne sıklıkla baktığına" izin verir. Örneğin alıcı aldı ve açtı gibi.

Dosyalar yeniden paylaşılamaz; Ek olarak, Özel Paylaşım işlevi, bir yakalama veya kayıt yapma olasılığını devre dışı bırakır. Ayrıca, yalnızca diğer Özel Paylaşım kullanıcıları bu dosyaları satın alabilme özelliği gelecek olma ihtimalide hala var.

Özel Paylaşım, şimdilik kullanıcıların tek seferde toplam boyutu 20 MB'tan az olmak üzere en fazla 10 dosya göndermesine olanak tanır.

Etiketler