Bitcoin (BTC) izleme sistemi kurmak istiyor

Bitcoin (BTC) izleme sistemi kurmak istiyor

Bitcoin (BTC) izleme sistemi kurmak istiyor

Bitcoin'e yatırım yaparak milyonlar kazanan Alman geliştirici Moritz Schmidt, Almanya'da onu "izlenebilir" hale getirmeyi düşünen ve kullanımına müdahale edebilecek bir partiye ülke tarihindeki en büyük siyasi bağışlardan birini yaptı.

Schmidt, 26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde Şansölye Angela Merkel'in yerini alabilecek siyasi bir hareket olan 90 İttifakına / Yeşiller bloğuna yaklaşık 1 milyon euro (1,2 milyon dolar) bağışta bulundu.

Cryptocurrency yüzde  90 oranında hissesinin sayısını azaltarak BTC yatırımı yapmıştı, 2011 yılında Bitcoin içinde binlerce avro yatırım yaptı.

O zamandan beri, Bitcoin'in değeri fırlayarak Schmidt'in mütevazı ilk yatırımından yaklaşık 2 milyon euro (2,4 milyon dolar) elde etmesini sağladı.

"Bitcoin balonundan çok faydalandım. Bu bağışı yapmak için doğru fırsatı bekledim." dedi

Schmidt, 2017'de Bitcoin'in muazzam miktarda elektrik tükettiğini öğrendiğini ve bu da onu, sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan iklim değişikliği ve çevre politikaları ile mücadele eden bir partiyi desteklemeye teşvik ettiğini savundu.

Ona göre, "temel değeri çevrecilik olan bir siyasi partiye bağış yapmak çok daha büyük bir etkiye sahip olacak."

Yeşiller, seçim platformlarında Bitcoin'in çevre üzerindeki etkisinden bahsetmiyorlar, ancak kripto para birimlerinin "izlenebilir" olmasını istiyorlar, bu da onları Almanya'daki kullanıcılar ve yatırımcılar için çok daha az çekici hale getirebilir.

Düzenleme, fiyatı Bitcoin'i bir varlık olarak çekici olmayan ve küresel bir para birimi olarak kullanılamaz hale getiren seviyelere düşürmedikçe herhangi bir sonuca yol açmayacaktır. Bence yasaklanması gerek.

Son anketler , Merkel'in 2005'te iktidara gelen Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile 23 Nisan'daki oyların sırasıyla yüzde 26 ve yüzde 23'ünü alan Yeşiller arasında nispeten yakın bir yarış olduğunu gösteriyor..

Siyasi kripto para birimi bağışları Avrupa'da yeni yeni bir yer edinmeye başlıyor, ancak bunlar zaten Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyasi manzaranın bir parçası. Kıtalararası Değişim (ICE), operatörü New York Borsası ve Bakkt Bitcoin türevleri platformu milyon dolarlık fon ile, eski Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın kampanyasında büyük destekçilerinden biriydi.

Bu seçim , Başkan Joe Biden'ın kampanyasını finanse etmek için 5,2 milyon dolar enjekte edilmişti.

Etiketler