Yeni WWF projesi doğayı korumak için NFT'leri kullanıyor

Yeni WWF projesi doğayı korumak için NFT'leri kullanıyor.

Şüpheciler, fungible olmayan tokenleri (NFT'ler) karbon ayak izleri için eleştirirken, alışılmadık bir ortaklık bu iddiaları sorgulayabilir hale getiriyor.

Carbonbase, Hong Kong işletmelerden karbon salım azaltımına yönelik teknolojiler gelişmekte uzmanlaşmış şirketlerle işbirliği yaptı. Panda Labs bölünme ait Dünya Doğa Fonu dijital koleksiyon bir market başlatmak için (WWF) Projesi Ark. "Kolleksiyon yoluyla hayvanları kurtarmayı ve biyoçeşitliliği korumayı" hedefliyor. Sanatçılar ve alıcılarla temasa geçebilir hale gelmek amacıyla uluslararası STK'ları ve yerel toplulukları destekliyor.

NFT'lerin satışları, kitle fonlaması kampanyaları başlatmak için kullanılacak: Gelirlerin çoğu koruma çalışmalarına, geri kalanı ise sanatçılara ve platforma gidecek. 

Alıcılar, paralarının nereye gittiğini ve yarattığı etkiyi tam olarak bilecekler, çünkü her kampanya için bir rapor hazırlanacak ve destekçilere ayrıntılı bilgilendirme metinleri teslim edilecek.

İlk proje, hem yerel hem de uluslararası bir bakış açısına sahip olma fikriyle WWF Romanya ile birlikte, diğerleri için kullanılabilecek bir model oluşturmak amacıyla bir kavram kanıtı uygulamak amacıyla kurulmuştur. 

WWF Romanya için yenilikçilik ve topluluk ve koruma uzmanı Oana Mondoc , "Kritik bir yerde yaşayan ve çalışan bizler için bu, yerel halka korumacı olmaları için gerekli araçları sağlamaktır." dedi. 

''Bu nedenle yeni norm haline gelinceye kadar kaynakların sorumlu kullanımını teşvik etmek için ön cephedeki toplulukların fayda sağlayabilmesi için farklı mekanizmalar denemek istiyoruz.
Proje Arkası şeffaf bir iletim hattı, böylece etki daha hızlı ve daha az aracı ile sürdürülebilir olacak. Ayrı ayrı, Proje Ark Yöneticisi Mihai Hrimiuc, ekibin projeyi nötr hale getirmek için 100 ton başına emisyon satın alacakları yaklaşık 30 ton CO2'ye tekabül edecek olan kampanya için ortalama emisyonları hesapladığını" söyledi.

Bu pilot proje, NFT yumurtalarının satışını içeriyor ve kurtların, ayıların, vaşakların ve Avrupa bizonunun tehdit altında yaşadığı Karpat Dağları ormanlarında, Romanya'daki mevcut koruma çabalarını iyileştirmeye odaklanıyor.

Yumurta sayısı sunulan Bronz, Gümüş, Altın ve Platin: 3D dekore ve dört düzeyleri için kullanılabilir olacak ve sınırlı üretim yapılacak

Bay Hrimiuc, yumurtalara projenin yerel karakterini korumak amacıyla geleneksel Romen enstrümanlarının kullanıldığı orijinal müzik de eşlik ediyor.