Sahte BTC Haberi, Yatırımcılara 111 Milyon Dolarlık Zarar Verdi

Paylaşılan sahte spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onayı duyurusu, sadece 1 saat içinde 100 milyon doların üzerinde vadeli işlem pozisyonunun kapatılmasına neden oldu.

Sahte BTC Haberi, Yatırımcılara 111 Milyon Dolarlık Zarar Verdi

Kripto para piyasalarını etkileyen sahte bir haber, Bitcoin spot ETF'sinin onaylandığına dair yanıltıcı bilgiler içeriyordu. Bu sahte haber, kısa süre içinde büyük bir etkiye yol açtı. Coinglass'un on-chain analizi, bu haberin 30 dakika içinde 111 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonunun tasfiye edilmesine neden olduğunu gösterdi.

Bitcoin'de Ani Yükseliş ve Düşüş

Sahte haberin ardından Bitcoin fiyatı, yaklaşık %7,7'lik bir artışla 27.845 dolardan 30.000 dolara kadar yükseldi. Ancak bu yükseliş kısa sürdü, çünkü haber daha sonra birçok kaynak tarafından yalanlandı. Bu nedenle Bitcoin fiyatı hızla 28.100 dolara düştü.BTC Yalan ETF Haberi

Vadeli İşlemlerde Pozisyon Kapanmaları

Bu ani fiyat dalgalanmaları, vadeli işlemlerle pozisyon alan yatırımcıları olumsuz etkiledi. Özellikle OKX gibi büyük bir kripto para borsasında 8,86 milyon dolarlık Bitcoin long pozisyonunun tasfiye edilmesi dikkat çekti. Toplam 111 milyon dolarlık tasfiye tutarının 46 milyon doları OKX'te ve 30 milyon doları Binance'de gerçekleşti.

Short ve Long Pozisyonlardaki Etki

Tasfiye olan pozisyonların 67 milyon doları Bitcoin short pozisyonlarındayken, 18 milyon dolarlık kısmı Ethereum (ETH) long pozisyonlarındaydı. Kripto para piyasasının genelinde, kısa pozisyonlar için 1 saat içinde 71 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşirken, uzun pozisyonlarda ise 33 milyon dolarlık tasfiye yaşandı.

Sahte haberin yol açtığı bu olay, kripto para piyasasının hızlı ve duyarlı yapısını bir kez daha gösterdi.

Sahte Haber Yüzünden Kripto Piyasası Tersine Döndü!

Cointelegraph'ın yanıltıcı açıklamasından sadece birkaç dakika sonra, BlackRock şirketi bir açıklama yaparak, bahsedilen açıklamanın gerçeği yansıtmadığını doğruladı. Yani, SEC'in iShares Bitcoin ETF'sine onay vermediği doğruydu. Bu açıklama sonrasında ise işler tamamen tersine döndü. Bitcoin (BTC), 27.900 dolar seviyesine kadar geriledi ve piyasaların tekrar düşüş trendine girmesine neden oldu.

Cointelegraph'ın neden bu yanıltıcı haberi servis ettiği hala bir sır. Üstelik, kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların devam ettiği görülüyor. Bu olay, kripto piyasalarının regülasyon çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler