sahibinden.com'da otomobil ilanlarına yeni düzenleme

İkinci el araç alım-satım sitesi sahibinden.com tüketicileri korumayı amaçlayan yeni düzenlemeleri alacağını açıladı.

sahibinden.com'da otomobil ilanlarına yeni düzenleme

İkinci el alım-satım sitesi sahibinden.com'da yalnızca otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek.

sahibinden.com'da yapılan açıklamaya bakılınca,  şirket motorlu kara taşıtı ticaretine dair şeffaflığı arttırmak ve tüketiciyi korumak için mühim bazı farklılıkları hayata geçireceğini ifade etti.

Bu şekilde yalnızca otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek

Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken ''Aracın durumu'' kriteri yalnızca ''İkinci el'' olarak seçebilecek ve ''Araç kilometresi'' için en az 6 bin kilometre gidebilecek. Üstelik girilen bilgilerin gösterildiği ilan sayfasında aracın durumunu gösteren ''Sıfır'' veya ''İkinci el'' ifadesi, sıralamada ''Kilometre'' bilgisinin önüne taşınacak.

Bu şekilde alıcıların, aracın ikici el yada sıfır olduğunu kilometresi ile beraber görmeleri sağlanacak. Bu yapılan değişikliklerin ise 15 Eylül'de hayata geçirilmesi planlanıyor.

İlan detay sayfasında aracın sıfırının güncel liste fiyatı da gösterilecek

İlan detay sayfasında ek olarak, ilan veren kişinin talep ettiği fiyatın dışında, aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş olan ''2022 Güncel Liste Fiyatı'' da sergilenecek. Bu sayede ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırın güncel liste fiyatı şeffaf bir şekilde tüketicilere sunulmuş olacak.

sahibinden.com'da otomobil ilanlarına yeni düzenleme - Resim : 1

Üst yönetici (CEO)'su Burak Ertaş sahibinden.com'da yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmesinde yapmış olduğu açıklamada, 2000 yılından bu zamana kadar Türkiye'de ticareti kolaylaştıran ve istihdama katkı sunan bir teknoloji şirketi olduğunu ifade etti.

Ayrıca emlak ve otomotiv sektörlerindeki ticari faaliyetlerin şeffaf şekilde yürümesine ve ekonomiye katkıda bulunan bir kurum olduklarının altını çizen Ertaş devamında şunları söyledi:

' Son dönemde sıfır ve ikinci el araç ticaretinde yaşanan sıkıntıları ve konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen düzenlemeleri dikkatle izliyoruz. Türkiye'nin sahibinden.com'u olarak bizde platformumuzun işleyişini bu düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. 15 Eylül'de devreye alacağımız bu değişikliklerin kullanıcılarımızın araç alım-satım deneyimlerini daha da şeffaf hale getireceği inancındayız.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Burak Ertaş, satılık araç ilanlarında satış fiyatını, ilanı girenlerin belirlediğini, kendilerinin fiyatlara herhangi bir müdahalenin bulunmadığını açıkladı.

Böylece ilan detay sayfasında aracın sıfırının distribütörü aracılığı ile belirlenen güncel liste fiyatını da sergileyeceklerini belirten Ertaş, bu şekilde tüketicinin bilinçli seçim yapmasına olanak sağlayacaklarını ifade etti.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

 

Buse KAPLAN/BirBorsa

Etiketler