Elon Musk hayalini açıkladı!

Elon Musk geçen günlerde verdiği bir röportajda hayallerinden bahsetti. Elon Musk en büyük hayalinin Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir inşa etmek istediğini söyledi.

Elon Musk hayalini açıkladı!

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk, Çin medyasına yaptığı bir açıklamada bulundu. Uzay'a ilgisinin yoğun olduğu bilinen Musk, Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir yapmak istediğini belirtti.

mars

Elon Musk Mars'ta bir şehir inşa etmek istiyor

Dünyanın elektrikli otomobil üreticilerinin liderliğini üstlenen Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk, Çin medyasına verdiği bir röportajda hayallerinden bahsetti. Uzay'a yaptığı yatırımların yanında Mars'ta kendi kendine yetebilen bir şehir inşa etmek istediğini ve en çok arzuladığı şeyin bu olduğunu belirtti. Bunun yanında elektrikli otomobil sektöründe ise önemli geliştirmeler  yapmak istediğini de söyledi.

Elon Musk, China Cyberspace dergisine yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Musk, 'En büyük umudum, insanların Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir oluşturması' ifadelerini kullandı.

Musk sahibi olduğu SpaceX şirketi ile yaptığı uzay yatırımlarıyla adından sık sık söz ettiriyor. Mars gezegeninde kendi kendine yetebilen bir şehir inşa etmek için yolculuğu tamamlamak adına SpaceX şirketindeki Starship uzay aracı üzerinde çalışmalar devam ediyor.

spacex

'Uzay gemisiyle yeni bir eve uçabiliriz'

Zenginliği ve şirketleriyle adından sık sık söz ettiren Elon Musk yaptığı açıklamada, 'Geniş evrende insan uygarlığı, boşlukta parıldayan küçük bir ışık gibi, sönük küçük bir mum gibidir. Güneş bir gün genişlediğinde ve Dünya artık yaşanabilir olmadığında, uzay gemisiyle yeni bir eve uçabiliriz. İnsanlar başka gezegenlerde yaşayabiliyorsa, bu, evrenin büyük taramasının koşullarından birini geçtikleri anlamına gelir, o zaman gezegenler arası vatandaşlar olacağız ve insan uygarlığı devam edebilecek' ifadelerine yer verdi.

Yatığı açıklamalara ek olarak Musk, 'Dünya, sürdürülebilir bir enerji geçişi yolunda ilerliyor ve insanlık süreci hızlandırmaya devam etmeli. Bu geçiş ne kadar hızlı gerçekleşirse ve İnsanlık çevreye ne kadar az risk verirse, o kadar çok kazanacaktır' sözlerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler