Sahibinden.com’a Rekabet Kurulu’ndan soruşturma kararı

Rekabet kurumu sahibinden.com hakkında soruşturma başlattı. Sahibinden.com‘un dahil olduğu pazardaki hakimiyet durumuna aşırı bir fiyat uygulayarak kötüye kullanması iddiası ile rekabet kurulu soruşturma açtı.

Sahibinden.com’a Rekabet Kurulu’ndan soruşturma kararı

Rekabet Kurumu tarafından sahibinden.com’a soruşturma açıldı. Fahiş fiyat uyguladığı iddia edilerek açılan soruşturmada bir karara bağlanıldı.

Vasıta ve emlak satışında aşırı fiyat uygulanması dikkat çekti

Rekabet Kurumu’nun internet sitesi üzerinde yayınlamış olduğu duyuru kapsamında şirkete vasıta ve emlak satışı ile kiralama hizmetleri doğrultusunda, çevrimiçi platform hizmeti pazarları arasında sahip olmuş olduğu hakimiyet durumuna aşırı fiyat uygulamak sureti ile kötüye kullanması iddiası üzerinden yürütülen bir ön araştırma rekabet kurulunca bir karara bağlandı.

Sahibinden.com’a Rekabet Kurulu’ndan soruşturma kararı

Yürütülen ön araştırma sonuca bağlandı

Ön araştırma kapsamında elde edilmiş olan bilgi, belge ve yapılmış olan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguların yeterli ve ciddi olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılması kararını bildirdi.

Soruşturma sonrası cezai yaptırımı ile karşı karşıya kaldılar

Diğer bir yandan ise duyuruda; söz konusu olan kararın bilgilendirme içerikte olduğunu ve sahibinden.com hakkında soruşturma açılanların rekabetin korunması hakkında kanunun İhlal ettikleri aktarıldı. İlgili kanun doğrultusunda ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları ya da kalacakları şeklinde aktarılmamasına işaret edildi.

Etiketler