Bakan Kurum’dan Konut Müjdesi

Bakan Kurum’dan konutlarda bir müjde daha verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cumhuriyetten günümüze yapılan en büyük sosyal konut projesin için 81 ilden çalışmalara başlandığını ifade etti.

Bakan Kurum’dan Konut Müjdesi

Bakan Kurum, geçtiğimiz yıl Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan, istinat duvarının yıkılması sonucu büyük etki yaşayan ve bunun sonucunda yıkılan Açelya Binasının bulunduğu yerlere yapılacak olan yeni konutların temel atma törenine katılım sağladı. Temel atma törenine katılan Bakan Kurum’ un yanında pek çok yetkili kişi yer aldı. Bakan Kurum ile törene katılan kişilerin arasında; TOKi Başkanı Ömer Bulut, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve bölgenin konut sahibi vatandaşları katılım sağladı.


Oldukça önemli bir proje olduğunu ifade eden Bakan Kurum, cumhuriyet tarihinden bugüne yapılan en önemli konut projesi olduğunu belirtti. İfadelerine şu sözler ile devam etti:


“Ankara'yı güçlü Türkiye'nin güçlü başkenti yapmak için dünya başkentleri arasında en üst sıralara taşımak için vatandaşımızın beklediği mega projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Başkentimizde tam 91 bin konutu vatandaşımıza, hemşehrilerimize teslim ettik. 'Ankara'nın her yerinde kentsel dönüşüm' diyerek tüm ilçelerimizde binlerce sağlıksız yapıyı hızla dönüştürüyoruz.” gibi ifadelerde bulundu.

Bakan Kurum’dan Konut Müjdesi


Cumhurbaşkanının vereceği müjde bekleniyor

Yapılacağı vadeliden 23 tane millet bahçesinin 8 tanesini bitirdiklerini ifade eden Kurum, sözlerine şu sözler ile devam etti:


“Bunun yanında Gölbaşı’nda bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Yeni yeşil alanlar ürettik. Mogan Gölü kıyı düzenlemesini tamamladık. Bugün buralarda milyonlarca Ankaralı gönlünce dinleniyor, piknik yapıyor, eğleniyor. İnşallah şimdi sırada İller Bankamız eliyle yapacağımız Gölbaşı Millet Bahçemiz var. Bu muhteşem bahçemizi de 2023’te sizlerin hizmetine sunacağız. İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 81 ilimizde başlatacağız.”

İstanbul’da 185 konut Toki tarafından satılacak

TOKİ, İstanbul’da yapılan 185 konuta açık artıma yapılacağını ve bu şekilde satışlarının gerçekleşeceğini ifade etti. Yapılan 185 konut için TOKİ İstanbul Hizmet Binasından yapılan açık artıma sonrasında satışlar yapılacak. Bu açık artırma internet üzerinden de isteyen kişiler tarafından www.emlakmuzayede.com.tr  sitesinden teklifte bulunulabilecek.

Etiketler