Apple dolandırıcı uygulamaları yakalamakta zorlanıyor

Apple'ın inceleme sürecini geride bırakan korkunç dolandırıcılıkları yakalamasıyla tanınan dolandırıcı uygulama geliştiricisi Kosta Eleftheriou, App Store üzerinden pazarlanan yeni bir gölgeli uygulama ürününe bir kez daha dikkat çekti.

Apple dolandırıcı uygulamaları yakalamakta zorlanıyor

Bu sefer Mac'teler ve aşırı abonelik fiyatlarını kabul etmeden bir uygulamadan çıkmayı son derece zorlaştıran pop-up'lar kullanıyorlar. Uygulama inceleme sürecinin cihazları ve kullanıcıları koruduğu argümanına rağmen, bunların tümü Apple tarafından fark edilmeden.

Edoardo Vacchi tarafından keşfedilmiş gibi görünen avı başlatan uygulamanın adı My Metronom. Vacchi, Eleftheriou ve kullanıcı incelemelerine göre, uygulama kilitleniyor ve ayda 9,99 dolar tutarında bir aboneliği kabul edene kadar klavye kısayollarını veya menü çubuğunu kullanarak uygulamadan çıkmanıza izin vermiyor. (Ancak, zorla bırakma olabilir.) Eleftheriou, The Verge'e “bu geliştiricinin, insanların ödeme duvarını kapatmasını önlemek için yıllar boyunca çeşitli teknikler denediği görülüyor” dedi ve bizi hala devam eden diğer birkaç uygulamaya işaret etti.

Apple dolandırıcı uygulamaları yakalamakta zorlanıyor - Resim : 1

Eleftheriou, My Metronom hakkında tweet attıktan bir süre sonra , uygulama görünüşe göre mağazadan kaldırıldı. Bağlantıyı açmaya çalışıyorum, artık bölgemde mevcut olmadığını söyleyen bir mesajla çıkıyor. (Ancak açık olmak gerekirse, muhtemelen onu veya hakkında konuşacağımız herhangi bir uygulamayı indirmeye çalışmamalısınız.) Apple, The Verge'in bunun olup olmadığı konusundaki yorum talebine yanıt vermedi. Uygulamayı kaldırın veya ilk etapta uygulama incelemesinden nasıl geçtiğini öğrenin.

Geliştirici Jeff Johnson'ın keşfettiği gibi, metronom uygulaması Music Paradise, LLC'yi yapan şirketin başka bir App Store geliştiricisi Groove Vibes ile bağlantısı var. Her iki geliştiricinin web sitesinde (App Store sayfalarında bağlantı verilmiştir) listelenen gizlilik politikaları, aynı adreste kayıtlı olduklarını ve her ikisinin de aynı tüzel kişilik olan Akadem GmbH'den bahsettiğini söylüyor.

Yorumlar