Rusya rublenin kullanım alanını artırmak istiyor!

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan yaptırımları görmezden gelerek adımları atmaktan çekinmeyen Rusya'da ruble özelinde yeni gelişmeler yaşanıyor! Rusya rublenin ticaretteki gücünü artırmak için enerji sektörünü öncü olarak kullanıyor!

Rusya rublenin kullanım alanını artırmak istiyor!

Avrupa Birliği cephesinden artan yeni yaptırım planları seslerinin ardıdan Kremlin'den açıklamalar geldi. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımların en çok Avrupa'ya zarar verdiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde enerji konusunda dikkat çekmişti. Macaristan'ın enerji alımın ruble kullanımını onaylamasının ardından Avrupa'nın genelinde nasıl bir yön çizileceği merak edilirken Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuya açıklık getirdi.

Artan dedikoduların ardından rublenin önemine ve ruble özelinde daha da yenilikçi projer olduğuna dikkat çeken Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, rublenin özellikle enerji alanında kullanımı artırmak istediklerini açıkladı. Söz konusu başlıklar hakkında Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Putin, yerel para biriminin kullanımının genişletilmesi için sistemli ve adım adım işleyecek bir yaklaşım ortaya koydu" ifadelerini kullandı. Ayrıca Putin, enerji alanında başlayan öncülüğün zamanla diğer alanlarda da devamlılığını hedeflediklerini dile getirmişti.

ABD VE AB hegemonyası yıkılıyor!

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda Rusya cephesinin takındığı tavra ekstra olarak Çin'den gelen yeni atılımlarla, dolar önderliğinde şekillenen piyasaların nasıl bir yol çizeceği özellikle Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından sorunlara yol açıyor. Rusya - Çin ortaklığıyla son yıllarda başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere gerek Avrupa Birliğine gerekse Orta Doğu'ya baskı kuran demir perde ülkelerinin yeni adımları ise birçok siyasetçi ve ekonomist tarafından yakından takip diliyor. Dolar endeksini ve Euro bölgesini görmezden gelen bu iki büyük güç, yakın bir zamanda uzun yıllardır hegemonyasını sürdüren Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı daha ciddi adımlar planlıyor. Nato ve çevresinde oluşan silahlanmayla birlikte patlak veren ekonomik kriz, Rusya ve Çin cephesinde olumlu karşılanıyor.