Robinhood hisseleri ilk işlem gününde dibi gördü

Robinhood hisseleri, Perşembe günü Nasdaq'ta listelenmesinin ardından yüzde 8'den fazla düşüş kaydetti ve kendi ölçeğinde şirketlerin arasında en kötü ilk halka arzlardan birini gerçekleştirdi.

Robinhood hisseleri ilk işlem gününde dibi gördü

Kripto para dostu alım satım uygulaması Robinhood'un hisseleri, Perşembe günü Nasdaq'ta listelendikten sonra yüzde 8'den fazla geriledi ve kendi ölçeğindeki şirketler arasında en kötü ilk halka arzlardan birini gerçekleştirdi.

Robinhood hisseleri HOOD, şirketin 29 Temmuz tarihinde listelenmesinin ardından ilk halka arz fiyatının yüzde 8,4'ün altına, yani 38 dolardan 34,82 dolara düştü. Şirketin Nasdaq'ta listelenmesinden önce 32 milyar dolar olan piyasa değeri, ilk halka arzdan sonra 29 milyar dolara geriledi.

Şirketin borsadaki ilk gün performansı, ABD'de en az Robinhood kadar sermaye toplayan 51 şirket arasında en kötü performans oldu. Robinhood'dan sonraki en kötü performansı sergileyen MF Global Holdings, 2007 yılında borsada listelendiği ilk günü yüzde 8,2 düşüş ile tamamlamıştı.

CNBC'nin haberine göre Robinhood, 52,4 milyon hisse senedi satışı gerçekleştirerek 2 milyar dolara yakın sermaye topladı. Şirketin kurucu ortakları Vlad Tenev ve Baiju Bhatt ise her biri yaklaşık 50 milyon dolar tutarında hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Altı aylık kilitleme süresi olan geleneksel ilk halka arzların aksine Robinhood, çalışanlarının listelenmesinden sonra hisselerinin yüzde 15'ini satmasına izin veriyor. Yatırımcılar, üç ay sonra yüzde 15 oranında bir satış daha gerçekleştirebilecekler.

Robinhood'un borsada listelenmesini yorumlayan CEO Tenev, şirketin finansı demokratikleştirme misyonuyla yola çıktığını aktardı. Tenev konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

''Komisyon almayan ya da minimum bakiye gerekliliği olmayan bir uygulama inşa etti. Robinhood'u zenginler ya da onlarca yıl tecrübesi olanlar için tasarlamadık.''

Tenev, Robinhood'un aynı kalacağını ve müşterilere odaklanmaya devam edeceğini vurguladı.

2013 yılında kurulan Robinhood, 2018 yılının şubat ayında Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar için alım satım hizmeti sunmaya başlamasının ardından kripto piyasalarında popüler olmuştu.

Bu popülerlik şirketin ocak ayında yaşanan borsa skandalında GameStop hisselerinin alım satımını durdurmasından olumsuz etkilendi ve şirket, düzenleyicilerin de radarına girdi.

Etiketler