ABD'de vadeliler güne nasıl başladı?

ABD borsaları Cuma günkü işlemlerde negatif seyretti.

ABD'de vadeliler güne nasıl başladı?

ABD borsalarında endeksler, haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,16 azalışla 35.028,29 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,59 düşüşle 4.393,10 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 0,88 azalarak 14.647,9 puandan işlem görüyor.

Dün açıklanan büyüme verilerinin piyasa beklentilerini karşılamamasına karşın artış gösteren endeksler, bugün açılışta teknoloji hisselerinin önderliğinde negatif seyretti.

Teknoloji hisselerindeki gerilemede Amerikalı e-ticaret devi Amazon'un ikinci çeyrek gelirinin beklentilerin altında kalması ve şirket satışlarının önümüzdeki çeyreklerde yavaşlayacağı beklentisi etkili oldu. 

Amazon'un dün açıklanan bilançosuna göre, şirketin bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 113,1 milyar dolara çıkmıştı. Bu dönemde kaydettiği yükselişe rağmen piyasa beklentilerinin gerisinde kalan şirketin gelirinin ikinci çeyrekte 115,2 milyar doları bulması bekleniyordu.

Ayrıca, ABD'de bugün açıklanan kişisel tüketim harcamaları verisi piyasalardaki enflasyon endişelerini tekrar artırdı.

ABD Ticaret Bakanlığı verilere göre, ülkede kişisel gelirler haziran ayında beklentilerin aksine aylık yüzde 0,1 yükselirken, kişisel tüketim harcamaları yüzde 1 artışla beklentileri geride bıraktı.

Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı, gıda ve enerji kalemleri hesaplama dışı tutulan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise haziran ayında aylık olarak yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,5 oranında artış kaydetti. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinde yaşanan yıllık artış 1991 yılının temmuz ayından bu yana kaydedilen en yüksek artış yaşandı.

Öte yandan, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alımlarının azaltılmasına sonbaharda başlaması gerektiğini belirterek, alımların azaltılmasının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması gerektiğini aktardı. Bullard, varlık alımlarının 2022 yılı başında tamamlanmasının aynı yıl gerekmesi durumunda bir faiz artırımına imkan sunabileceğini kaydetti.

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler