Ripple (XRP) fiyat ve teknik analizi

Bir süredir dava süreci ile birlikte bir aşağı bir yukarı hareketler yapan Ripple'da mevcut teknik görünüm ne durumda?

Ripple (XRP) fiyat ve teknik analizi

Günlük, dört saatlik ve saatlik olarak inceleyeceğimiz XRP'de büyük düşüşün ardından tekrar toparlanma evresine girildiği anda gerek SEC kaynaklı gerekse BTC kaynaklı tekrar düşüşleri görmek mümkün. 

Öncelikle yakın pozda 15 dakikalık grafikle başlayalım.

15 dakikalık grafikte tepe görüntülerini oluşturan ve tekrar bir yükselen kanal içine giren XRP'de bu sabah ulaştığı 0,94 dolar seviyesi küçük bir tepe yapmış arından da kademeli şekilde düşüşe devam etmiş 90 cent civarında bulduğu 15 dakikalık trend desteğinin dibine yakın bir bölgeden tepkisi gösteren XRP'de 15 dakikalık trendin tepesi 0,9512 dolar .

Ripple (XRP) fiyat ve teknik analizi - Resim : 1

4 Saatlik grafikte ise yönün tayin edileceği gün bugün gibi duruyor 6 Haziran 19:00'da yön taini gerçekleşmesini beklediğimiz XRP'de işler şimdilik pek iyi durmuyor. 4 saatlikte pozitif yönlü regresyon kanalını takip ettiğimiz XRP / USDT paritesinde  yükselen kanalın 4 saatlikte ilk hedefi 1,13 dolar.  Haberin yapıldığı TSİ 18:00 saatlerinde üçgen içi desteğinde bulunan XRP'nin yükselen kanal desteği 0,82 dolar.

Ripple (XRP) fiyat ve teknik analizi - Resim : 2

Günlük grafikte ise korkulu günler yaşanabileceği ihtimali tüm teknik analistler tarafından öngörülen bir durum çalışması halinde tekrar bir kriz hâlinin geleceğini söylemek mümkün. 
Negatif durum için yatırımcıların içini rahatlatan tek durum ise bayrak formasyonları ters - düz fark etmeksizin bayrak içinde 8 mum içinde momentumlarını yükselirken veya düşerken kaybederler XRP ters bayrağının bayrak içi mum sayısı ise 14'ü geçmiş durumda. Bu yüzden tekrar yükseliş için ters bayrağın gücünü kaybetmiş olma ihtimali yüksek. Teknik analizin dışında XRP için SEC davasında yaşanan her gelişme yükseliş veya düşüş için öncü bir hareket olasılığı da yaratıyor.

Ripple (XRP) fiyat ve teknik analizi - Resim : 3

Günlük grafikte dikkat edilmesi gerekilen destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler 0,80 - 0,61 - 0,23
Dirençler: 1,11 - 1,30 - 1,59

Birborsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler