Ethereum yakında Bitcoin'i geçebilir, işte nedeni

Ehtereum'un Bitcoini geçme ihtimali var mı? Detayla haberimizde...

Ethereum yakında Bitcoin'i geçebilir, işte nedeni

Ethereum hala Mayıs ayı zirvelerinin oldukça altında, ancak önümüzdeki haftalarda 'enflasyona karşı korunma arayan kurumsal dolarlar için bir hedef olarak Bitcoin'e karşı çok beklenen bir güncelleme gerçekleşecek.

AllianceBlock'un kurucusu PhD, Amber Ghaddar, Investing.com ile yaptığı röportajda: "Ethereum 1559'a veya Londra çatalına önerilen iyileştirmenin temel amacı, kullanıcıların Ethereum'da ticaret yapma şeklini değiştirmek ve bunun ETH fiyatı için çok olumlu olması gerektiğini düşünüyoruz.'' 

Ethereum topluluğu, bu çatalın Ethereum ağındaki operasyonları finanse etmek için kullanılan jeton olan ethere veya ETH'ye vereceği gerçeğine büyük ölçüde inanıyor, bu kıtlık faktörü o kadar önemli ki aynı talep dalgasını sürmesine izin verebilir.

Temel olarak güncelleme, Ethereum işlem ücretlerini temel ücretlere ve ipuçlarına bölecek. Taban ücretler yakılacak veya yok edilecek, mevcut ETH miktarı azaltılacak ve enflasyon kontrol altında tutulacak.

Ghaddar, “Temmuz ayında yaklaşmakta olan Londra çatalının etheri deflasyonist bir varlık haline getirmesi umudu var” dedi. "ETH'nin bir kısmı yakılacak onu bir servet deposu olarak daha çekici hale getirerek Ethereum'un hedef pazarını genişletmesine izin verecek."

İyileştirme teklifinin deflasyonist özelliği birden fazla coşkuya sahip olsa da, ağ tıkanıklığı nedeniyle Ethereum'daki yüksek ücretler, ölçeklenebilirliği adeta kısa bir tasma gibiydi.  Ethereum, merkezi olmayan finans (DeFI) işinin çoğunu toplayan geliştiriciler için tercih edilen protokol olmuştur, ancak Cardano , Binance ve Polkadot dahil olmak üzere rakipler onunla rekabet etmektedir.

London Fork, Ethereum Freeway'i daha geniş hale getirecek, tıkanıklığı hafifletecek ve maliyetleri düşürmeye yardımcı olacak olsa da, gerçek çözüm bu değil. Gerçek çözüm, daha fazla otoyol inşa etmektir ve Ethereum 2.0 anahtardır.

Ghaddar, “Londra çatalı otoyolu genişletecek, ancak daha fazla otoyol inşa etmeniz gerekiyor ve bu sadece Ethereum 2.0 ile olacak” diye ekledi.

Zaman çizelgesi, Ethereum 2.0'a tam geçişin ne zaman tamamlanacağı konusunda belirsiliğini koruyor ve bazıları potansiyel bir tarih olarak 2022'nin başlarından bahsetede net tarih mümkün değil.

Ücret sarmalını evcilleştirmenin önemi, özellikle geride kalan kitleler için Ethereum'un daha geniş bir şekilde benimsenmesini etkiliyor.

"Blockchain'in genel fikri, ücretleri azaltmak ve sermayeye erişimi demokratikleştirmektir ve şu anda blok zincirlerin yapılandırılma şekli nedeniyle yaşadığımız sorunlar nedeniyle bundan çok uzağız." diye ekledi Ghaddar.

                                                                                                                              BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler