Ripple Ledgar'a gelişmiş NFT desteği sağlayacağını açıkladı

XRP, son dönemin popüler işlemi olan NFT için gelişmiş zincir halini getireceğini açıkladı.

Ripple Ledgar'a gelişmiş NFT desteği sağlayacağını açıkladı

Ripple‘ın ar-ge ve yenileştirme ekibi RippleX, kripto para piyasasında son zamanlarda rağbet odağı haline gelen NFT’lerin XRP Ledger üstünde basılması ve dağıtımının bu yolla yapılması için çalışıyor. Yapılan açıklamada, geliştiricilerin bir süredir XRPL’yi NFT’ler için kullanılacak zincir haline getirmek üzere sıkı çalışmakta olduğu bildirildi.

Öte yandan dün Ripplex takımı, XRPL'nin NFT'lere özel ileri donanım özellikler barındırması yönünde birkaç adım attı ve yeni özellikler önerdi.
Değişikliklerin kullanıma geçmesi yönünde 80 oy kullanılırken beklenen uygulamayla NFT'lerin alış - verişini, NFT'ler için açık arttırma ve XRPL üzerinde NFT'lerin resmi ihraççısına daha sonraki satışlarında yine gelir getirmesi mümkün kılınacak. Takım, NFT'leri aşırı pahalı basım ücretlerini XRPL'de daha ucuza gerçekleştirmek mümkün kılınması hedefleniyor.

Ayrıca yapılan açıklamada, NFT'lerde XRPL ile çalışılması halinde sürdürülebirlik gibi çok önemli bir avantaja sahip olunacağı dile getirildi. Son günlerin en çok dikkat çeken konusun enerji tüketimi konusunda XRP takımının çok daha hassas ve az enerji tüketileceği açıklamada yer alıyor.

Ripple, bir tarafta SEC ile bir mahkeme düzeyinde mücadele içindeyken öte yandan XRP Ledger ile alakalı çalışmalara ciddi önem verdi. Nisan ayında akıllı protokol işlevi, beta testnet’te hayata geçirilmişti. Şubat ayında da XRP Ledger için bir sürüm güncellemesi yapılmış, bellek kullanımını yarı yarıya azaltan adımlar atılmıştı.

Etiketler