Resmen gram altınla yarışıyor! Kilosu 900 TL

Kış gelmesiyle beraber kış yemekleri de ön plana çıkmaya başladı. Kış yemekleri arasında en çok tercih edilen yemeklerden olan bamya fiyatları çok ama çok yüksek.

Resmen gram altınla yarışıyor! Kilosu 900 TL

Bir süredir yükseliş gösteren gram altın fiyatları bazı zaman düşüp bazı zaman yükselmektedir. Bamya da resmen gram altın fiyatlarıyla yarışmaktadır. Amasya’da üretimi yapılan iri bamya fiyatları oldukça yüksek. Hem iri bamya hem de çiçek bamya fiyatlarının bu denli yüksek olması kış sofralarının vazgeçilmezi olan bamya pilav, kolay kolay sofralarda yer almayacak gibi gözüküyor.

Bamya fiyatları

Kayseri’de baharat işiyle uğraşan Ahmet Duran Ertunç, bamya fiyatlarının gram altınla yarıştığını açıklarken, sofralarda artık bamya pilav ikilisini görmenin zor olacağına değindi. Ahmet Duran Ertunç tarafından yapılan açıklamada:

"Kilo fiyatı gram altına yaklaştı. Şu anda çiçek bamya dediğimiz birinci sınıf yeşil bamya 900 TL kilosu. İkinci sınıfı biraz daha esmer oluyor. Onun fiyatı da 800 TL. İri bamya Kayseri'de çok makbul olmaz. O nedenle iri bamyalar ucuz. Bu çiçek bamya dediğimiz ürün Amasya'da üretilir. Türkiye'nin nerdeyse en büyük üreticisi orasıdır. Onun dışında yaş bamya Adana ve Mersin gibi illerimizde çok üretilir ama bu çiçek bamya dediğimiz ürün sadece Amasya'da yetişiyor. Ondan dolayı da piyasayı orası belirliyor" denildi.