Putin'den petrol ve gaz açıklaması geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğal gaz ve petrol açıklamalarında bulundu. Son zamanlarda yaşanan gelişmelere rağmen petrol ve doğal gaz gelirlerinin arttığından bahseder Putin, ülke ekonomisinin ilerlemekte olduğunu vurguladı.

Putin'den petrol ve gaz açıklaması geldi!

Rusya, Ukrayna işgalinden sonra Avrupa Birliği'nin yaptırımları ile karşı karşıya kaldı. AB'nin ülkeye uyguladığı yaptırımlar sonrası doğal gaz sevkiyatını düşüren Rusya, yaşananlara rağmen gaz gelirlerinin arttığını belirtti. Putin, makroekonomik verilerinin olumsuz durumlardan etkilenmediğini vurgulayarak, “Bize karşı kötü niyetlilerin ve kıskançların oluşturmaya çalıştığı sorunlara rağmen, bütçemiz doğru hızda doluyor, petrol ve doğal gaz gelirlerimiz artıyor.” ifadelerine yer verdi.

Putin'den petrol ve gaz açıklaması geldi! - Resim : 1

'AB ülkelerine rağmen gelirlerimiz artıyor'

Vladimir Putin, Federal Vergi Servisi (FNS) Başkanı Danil Yegorov ile gerçekleştirdiği toplantıda, yaşanan son gelişmelere ve ülke ekonomisine dair görüşlerini açıkladı.

Rusya üzerinde uygulanan yaptırımlara rağmen ülkenin olumlu bir noktada bulunduğunu belirten Putin, “Bize karşı kötü niyetli ve kıskançların oluşturmaya çalıştığı sorunlara rağmen, bütçemiz doğru hızda doluyor, petrol ve doğal gaz gelirlerimiz artıyor. Özellikle de iyi olan, petrol ve doğal gaz dışı gelirlerimizin de artıyor olmasıdır.” sözlerine yer verdi.

putin

'Risklerin farkındayız'

Putin, ülke ekonomisindeki verilerin istikrarlı bir şekilde düzelmesine dikkat çekerek, “Bence bütün bunlar ekonomik göstergelerin en azından şimdilik istikrara kavuştuğunu gösteriyor. Riskleri anlıyoruz, orta vadede bu risklerin yaşanabileceğini görüyoruz, onlar hala ortadan kalkmadı, tüm bunlar çok net.” ifadelerine yer verdi.

Federal Vergi Servisi (FNS) Başkanı Danil Yegorov, ülkenin federal bütçesindeki vergi gelirlerinin 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 32 seviyesinde arış gösterdiğini ve 16,9 trilyon rubleye (284 milyar dolar) ulaştığını belirtti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler