Putin'den gelen tahıl açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek!

Geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Putin, tahıl sevkiyatı anlaşması üzerine etkili konuşmalar yaptı. Tahılların Avrupa'ya gittiğini ve anlaşmanın değiştirilmesini isteyen Putin'e Cumhurbaşkanı Erdoğan destek verdi.

Putin'den gelen tahıl açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'nin tahıl koridoru üzerinde sorumluluğunun büyük olduğu tahıl koridoru anlaşmasının değişmesi gerektiğini belirtmişti. Bununla beraber sevkiyatı yapılan tahılların ihtiyacı olan ülkelere değil de Avrupa'ya gittiğine dikkat çekti.

Putin'den gelen tahıl açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek! - Resim : 1

Avrupa'nın yapılan anlaşma üzerinde hükümlerine uymadığını ve tahılın büyük bir kısmının ihtiyacı olan ülkelere gitmediğini bunun yerine Avrupa'ya gittiğini belirten Putin, “Benzeri görülmemiş bir insani felaketin önlenmesi için bu durumun değişmesi gerektiğini” sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada son olarak, “Afrika ülkelerinin liderleriyle görüştüm ve onlara Afrika’nın çıkarlarını korumak ve Ukrayna tahılının ihracatını kolaylaştırma sözü verdim” açıklamasında bulundu.

Putin'den gelen tahıl açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek! - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, 'Sayın Putin'in haklı olduğu konu var. Gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması sayın Putin'i de rahatsız etmektedir. Biz de Rusya'dan da tahıl sevkiyatı başlasın istiyoruz. Burada gecikme var. Semerkant'ta sayın Putin'le bunları görüşeceğiz. Gerçekten fakir olan ülkelere de bu tahılı ulaştıralım.

Enerjide fiyatlar yükseliyor. Avrupa bu kışı nasıl geçireceğinin telaşı içinde. Rakamlar çok yüksek. Bu yüksek rakamlarla Batı ne yapacağının telaşı içinde. Temenni ederim ki hayırlısıyla atılacak adımlarla bu badire atlatılır.' ifadelerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler