Zam üstüne zam! Ekmek fiyatlarına zam geliyor

Son zamanlarda zamların ardı arkası kesilmiyor. Zam üstüne zam yapılması vatandaşın cebini oldukça zorladı.

Zam üstüne zam! Ekmek fiyatlarına zam geliyor

Son zamanlarda elektrik ve doğalgaz zammı yapılması ekonomik yönden zorluk çekilmesine neden oluyor. Gündeme gelen bir konu da ekmek fiyatlarına zam yapılacağı oldu. Yapılan son açıklama sonrası buğday fiyatları da artış gösterdi. Tahıl koridorunun eleştirilmesi ve yeniden değerlendirileceğini söylenmesinin ardından buğday fiyatları %4.5 oranında arttı.

Ekmek fiyatları

Şuanda ekmek fiyatları İstanbul’da 5 TL ile 8 TL arasında değişkenlik gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek’te ise 3 TL’den satışa sunulmaktadır. Avrupalı ülkelerin tahıl krizinde sömürgeciliğine devam ettiğini belirten Putin tarafından yapılan açıklamada çok sayıda Avrupa ülkesi, geçen on yılda ve yüz yıllarda olduğu gibi sömürgeciliğe devam ediyor dedi.

Avrupa’da yaşanan enerji krizi sebebiyle küresel gıda krizinin daha derin olacağını vurgulayan Putin, bu anlamda giden tahıl ve diğer gıdaların rotasını da sınırlandırmak gerekiyor. Bu konuyu da kesinlikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edeceğim açıklamasını yapmasının üzerinden buğday fiyatları zamlandı.