Çin Etkisi Petrol Fiyatını Düşürüyor!

Petrol fiyatları, Çin'den gelen ekonomik verilerin zayıf olması ve kış aylarına yönelik talep endişeleri nedeniyle gerileyerek Brent petrolün varilini uluslararası piyasalarda 84,14 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

Çin Etkisi Petrol Fiyatını Düşürüyor!

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 86,46 dolara kadar yükseldi, ancak günü 85,18 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün itibarıyla ise Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 1,18'lik bir düşüşle 84,14 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,87 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler ve kışa yönelik talep endişeleri nedeniyle düşüş yaşadı. Çin'de ihracatın beklentilerin altında daralması, küresel ekonomide yavaşlama olduğuna dair işaretler gönderiyor. Bu durum, dünya genelinde ekonomik büyümenin azalmasına ve petrol talebinin düşmesine yol açıyor, dolayısıyla petrol fiyatları aşağı yönlü baskı altında kalıyor.

Petrol Fiyatları Çin ve Küresel Talep Endişeleriyle Düştü

Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretiminde kesintiye gitmeleri de küresel petrol arzında daralma ihtimalini artırıyor. Rusya, petrol ve petrol ürünleri ihracatını aralık sonuna kadar günlük 300 bin varilden fazla azaltacağını açıkladı. Suudi Arabistan ise günlük 1 milyon varil gönüllü ek kesintiyi sürdüreceğini onayladı.

Buna ek olarak, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması da petrol fiyatlarının düşüşünü destekliyor. Güçlü dolar, petrolü döviz kullananlar için daha pahalı hale getirerek talebi olumsuz etkileyebilir.

Petrol fiyatlarının teknik analizine bakıldığında, 84,93 ile 85,06 dolar aralığının direnç, 84,06 ile 83,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Petrol fiyatları, küresel ekonomik faktörler ve arz kesintilerine dair gelişmelerle yakından takip edilmeye devam ediyor.

Etiketler