Gram Altın Fiyatı 1788 TL Seviyesine Yükseldi!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı ve gram altın 1.788 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.940 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını 12.020 liradan satılıyor.

Gram Altın Fiyatı 1788 TL Seviyesine Yükseldi!

Bir önceki gün altının ons fiyatındaki düşüşün etkisiyle değer kaybeden altının gram fiyatı, yüzde 1,09'luk bir düşüşle günü 1.784 lira seviyesinden tamamladı. Ancak, yeni güne yükselişle başlamasının ardından, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2 oranında değer kazanarak 1.788 lira seviyesinde bulunuyor. Diğer kıymetli metallerde de benzer eğilimler gözlemleniyor. Çeyrek altın 2.940 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.020 liradan satılıyor.

Altın Fiyatları Günlük Değişim ve Analiz

Altın ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.950 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşmanın emtia fiyatlarını etkileyebileceğini ifade ediyor. Bu nedenle, yatırımcılar konuşma öncesinde temkinli davranıyor.

Dünya genelindeki merkez bankalarının şahin politikalarının sona erdiği bir dönemde enflasyon ve jeopolitik gerilimlerin hala varlığını sürdürmesi, varlık fiyatlamalarını karmaşıklaştırıyor.

Önümüzdeki günlerde altının ons fiyatı için 2.000 doların direnç, 1.940 ve 1.920 doların ise destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde yapılan değerlendirmeye göre, Orta Doğu'da yaşanan savaşın küresel ekonomik göstergelerin gerisinde kaldığı ve jeopolitik risklerin azaldığı bir dönemde altın son günlerde aşağı yönlü hareketler yaşasa da, Filistin-İsrail çatışmasının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana hala yüzde 6'ya yakın bir yükseliş kaydetmiştir.

Piyasaların yakından takip ettiği önemli bir diğer gelişme ise ABD Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşma olacak. Ayrıca, gün içinde ABD'den açıklanacak işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verileri de yakından izlenecek.

Haberde son olarak teknik analiz verilerine değinilerek altın grafiğindeki direnç ve destek seviyelerine yer verilmiştir.

Etiketler