Pandemi sonrasında herkes evden çalışmak istiyor! Ofisler resmen bomboş kaldı

Yapılan araştırmalara göre pandemi sonrasında ofisler resmen boş kaldı! Herkesin evden çalışmak istediği bu dönemde süreç nasıl ilerleyecek?

Pandemi sonrasında herkes evden çalışmak istiyor! Ofisler resmen bomboş kaldı

2019 yılında Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dünya genelinde milyonlarca kişini hayatını kaybetmesine sebep olan Covid-19 hastalığı sonrası insanlar evden çalışmalarını sürdürmek zorunda kaldı. Freelance sistem olarak adlandırılan ya da home office olarak bilinen evden çalışma sistemi pandemi sonrasında da kaldığı yerden etkisini göstermeye devam etti. Yapılan araştırmalara göre İngiltere’de çalışan bireyler yalnızca haftada ortalama 1,5 gün ofiste çalışmalarını sürdürmekteler. Bunun yanı sıra İngiltere’de evden çalışmalarını sürdüren personellerin sayısı ise bir hayli fazla.


Yapılan bir diğer araştırmalara göre 50.000 personelin hizmet verdiği bir şirkette insanlar pandemi sonrasında da çalışmalarını evden yürütmekte.

Veriler paylaşıldı! Ofislerde doluluk oranı yalnızca yüzde 29 oranında belirlendi

Haziran ve Temmuz aylarında İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan bir çalışmada insanların ofisleri pandemi sonrasında pek fazla tercih etmedikleri çalışmalarını daha çok home Office olarak adlandırılan evden çalışma sisteminde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bunun yanı sıra yapılmakta olan bir diğer araştırma sonuçlarına göre ofislerde doluluk oranı yalnızca yüzde 29 oranında belirlenmiş oldu.

Pandemi sonrasında herkes evden çalışmak istiyor! Ofisler resmen bomboş kaldı

Ofislerdeki kalabalık en çok hafta ortalarında göze çarpıyor

Pandemi bilindiği üzere hayatımızın pek çok alanına doğrudan etki etmiş durumda oldu. Spordan sanata, sanattan siyasete kadar neredeyse her yere doğrudan etki eden pandemi sonrası ne yazık ki insan alışkanlıklarında da gözle görülür değişikliler meydana geldi.  Özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki insan alışkanlıklarında en fazla göze çarpan değişiklik iş rutinimiz oldu. Pandemi  ile birlikte bireyler çalışmalarını evden devam etmeye çalıştı. Fakat pandemi bitmesine rağmen hala izleri bitmemekte. Hala evden çalışmalarını sürdürmekte olan milyonlarca  birey yer almakta. Yapılan araştırmalar kapsamında insanlar çalışmalarını evde yapıyor ve ofislere yalnızca hafta ortalarında geliyorlar.

Ofiste çalışma sisteminde liderlik koltuğunda bankacılık sektörü yer alıyor

Alınan haberlere göre ofisten çalışmalarını pandemi sonrasında da sürdürmekte kararlılık gösteren en önemli sektörlerden biri de bankacılık. Bankacılık sektörü halen çalışmalarını ofiste sürdürerek ofiste çalışma sisteminde liderlik koltuğunda yerini koruyor. Bunun yanı sıra hibrit çalışma oldukça yaygın olarak karşımıza çıkmakta.