Özgür Demirtaş’tan zehir zemberek sözler: Vatandaşı kandırmayın!

Dün açıklanan habere göre Merkez Bankası politika faizinde bir kez daha indirime gittiğini duyurmuştu. Hal böyle olunca tepki gecikmedi.

Özgür Demirtaş’tan zehir zemberek sözler: Vatandaşı kandırmayın!

İktidara gösterdiği tepkilerle gündeme gelen Özgür Demirtaş bu kez de kredi faiz indirimini değerlendirdi. Merkez Bankasının politika faizini %14’e indirmesini değerlendiren Özgür Demirtaş politika faizi ile piyasa faizi arasındaki farkı anlatarak açıklama yaptı.

Özgür Demirtaş

Kamuoyuna bilgi vermek için Merkez Bankası’nın yeniden faiz indirimine gitmesinin ardından açıklama yapan Özgür Demirtaş:

“Aslında bu videoyu çekmeyecektim ama bizim ülkede o kadar fazla yalan yanlış haber, o kadar fazla itibar süikasti, o kadar fazla algı operasyonu, o kadar fazla olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterme olayı var ki… Aynı zamanda en önemlisi, halkımızın finansal okur yazarlığı o kadar düşük ki ve kandırılmaya o kadar müsaitler ki… Dedim ki kendi kendime, üşenme hadi kalk bu videoyu çek. Tane tane yoruma girmeden matematiksel gerçekleri tane tane anlat… O yüzden bu videoyu çekiyorum.

Diyeceksiniz ki ama efendim zengin insanlar var, mevduat faizi yüksek olsun istiyorlar. Faiz yüzde 3-4 fazla olsun onları mutlu ediyor, ona ne diyorsun Özgür…  Ya hu arkadaşlar, bakın… Siz dünyadaki o dolar milyarderlerinin yüzde 2-3 fazla faize mi tamah ettiğini mi söylüyorsunuz. Böyle düşünüyorsanız vizyonunuz çok dar. Arkadaşlar dünyadaki zengin insanlar yüzde 300-400, paraların üçe dörde katlayacak yatırımlar bulmaya çalışıyorlar. Geçiniz efendim. Bu tamamıyle, parayla işi olmayan vatandaşı kandırmak ve bir hikayeye inandırmak için söylenen şeyler dedi.”