Cumhurbaşkanı’ndan sevindiren sözler: Ekonomide olumlu sonuç alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sevindiren sözler geldi. Ekonomide olumlu sonuçlar alıyoruz demesinin üzerine Erdoğan’ın sözleri vatandaşı sevindirmeye yetti.

Cumhurbaşkanı’ndan sevindiren sözler: Ekonomide olumlu sonuç alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ukrayna ziyaretinden sonra bir açıklama yaptı. Ukrayna’da gerçekleştirdiği Lviv zirvesinin hemen ardından medyacılara açıklama yapan Erdoğan, Türkiye ekonomi modelinin tasarımında serbest piyasa ilkelerinden taviz vermediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı: Olumlu sonuçlar alıyoruz

Cumhurbaşkanı

Türkiye ekonomi modeliyle ekonomi istikrarının geliştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

''Yüksek katma değerli üretimi artırmayı özellikle hedefledik. Cari dengede kalıcı iyileşmeyi hedefleyen bir politikalar bütünü olarak bunu ifade ettik. Modeli oluştururken ülkemizin geçmiş tecrübelerini, iç ve dış dinamiklerini, sahip olduğu jeostratejik avantajı, Kovid-19 salgını ve sonrasında yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çıkarmış olduğu fırsatları kapsayan birçok parametreyi dikkate aldık. Tabii modelin tasarımında serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden asla taviz vermiyoruz. Modelin temel politika araçlarını, Türk lirası tasarrufların özendirilmesine yönelik adımlar, selektif kredi politikaları, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük tedbirler oluşturuyor. Son dönemde model kapsamında uyguladığımız politikaların olumlu sonuçlarını da almaya başladık.'' Dedi.