Duyduğunuzda şok olacaksınız! Faydası saymakla bitmez ama fiyatı cep yakıyor!

Her yıl zam gelmesi hem çiftçinin hem de tüketicinin cebini yakmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı tarafından bugün yapılan açıklama herkesi etkiledi.

Duyduğunuzda şok olacaksınız! Faydası saymakla bitmez ama fiyatı cep yakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen bir Toplu Açılış Törenine katıldı. Katıldığı törende çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını belirlediklerini anlatmasının üzerine herkes şaşkına döndü.

Kuru üzüm fiyatı

Çekirdeksiz kuru üzümün fiyatını 27 TL olarak belirlediklerini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Buraya gelmeden önce üzüm bağına gittim. Bu sayede hasat dönemi yaklaşan her ürün gibi bölgenin önemli gelir kaynaklarından olan sultani çekirdeksiz üzüm fiyatından sizlere bahsetmek istiyorum. Alım fiyatını hasat döneminin başında ilan etmemizin en önemli sebebi ise üreticimizin emeğinin hakkını almasını sağlamaktır. Bildiğiniz gibi ülkemize yılda toplam 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran Sultani çekirdeksiz kuru üzümün geçen yıl fiyatı 13 TL’ydi. Şimdi bu yıl da değerlendirmeler yaptığımızda fiyatı 27 TL olarak belirledik. Şöyle 2 gün içinde üzümleri toplayıp bir hafta içinde de kurutup hemen ihracatımızı yapalım. Kuru üzüm fiyatımızın üreticimize, ihracatçılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim dedi.