Yine faiz artırıldı! Tamı tamına 75 baz puan…

Avrupa Merkez Bankası tarafından karar verildi. Politika faizi yine artırıldı. Hemen hemen her piyasanın takip ettiği faiz kararı bu ay içinde açıklandı.

Yine faiz artırıldı! Tamı tamına 75 baz puan…

Avrupa Merkez Bankası tarafından politika faiz oranı açıklandı. Açıklanan politika faiz oranı 75 baz puan artırılarak 2009 yılından bu ana dek en yüksek seviyeye çıkarıldı. Avrupa Merkez Bankası yani ECB tarafından açıklanan verilere göre politika faiz oranı 75 baz puan artışla %2’ye çıkarıldı. 2009 yılından bu ana dek politika faiz oranı en yüksek seviyeye çıkarıldı.

Aralık ayı politika faiz oranı 50…

Politika faiz oranı

Avrupa Merkez Bankası tarafından Aralık ayı için gerçekleştirilecek toplantıda politika faiz oranının 50 baz puan faiz artırımı yapılması beklenirken ayrıca politika faiz artırımının 75 baz puan olma ihtimali de göz önüne gelmektedir. Politika faizinin bu denli yüksek olması elbette enflasyon rakamlarını da etkilemektedir. Avrupa Bölgesinde Ağustos ayında %9,1 olan yıllık enflasyon oranı Eylül ayında %9,9’a yükselerek yeni bir rekor kırdı. Hatta Avrupa’da olan 18 ülkede enflasyon çift haneleri de gördü. Enflasyonun en çok görüldüğü ülke ise %24 ile Estonya oldu.