ÖTV indirimi gelecek mi? 2022 ÖTV indirimi hangi araçlara gelecek?

ÖTV indirimi geleceğinin açıklanmasının ardından araç almak isteyen kişiler tarafından ÖTV indirimi gelecek mi? 2022 ÖTV indirimi hangi araçlara gelecek? Sorusu araştırılmaya başlandı. İşte, detaylar…

ÖTV indirimi gelecek mi? 2022 ÖTV indirimi hangi araçlara gelecek?

Özellikle sıfır araç sahibi olmak isteyen kişiler tarafından ÖTV indirimi ile ilgili araştırmalar devam ediliyor. Özellikle twitter platformu üzerinden ilk arabasını alacak kişilere sunulacak olan ÖTV indiriminin 5 yıl satılmama şartıyla sunulmasının gündeme gelmesi herkesin dikkatini çekti. Hal böyle olunca araç alacak kişiler tarafından ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV indirimi hangi araçlara gelecek? Şeklinde araştırma yapılmaya başlandı. İşte, konuyla ilgili merak edilenler…

Son zamanlarda hemen her şeye zam geldiği gibi sıfır araç fiyatlarına da zam geldi. Otomobillerde olan kur artışının %100’ün üzerinde olması araç alacak kişilerin dikkatini çekmeyi başardı. Konuyla ilgili son açıklama TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılmıştı. Palandöken’in dediği 2015 yılında olduğu gibi ticari araçlara ÖTV indirimi getirilmeli denmesi gündeme düştü. O gün bugündür araç alacak kişiler tarafından ÖTV indirimi gelecek mi? diye araştırmaya başladı. İşte, ÖTV indirimiyle ilgili merak edilen detaylar…

ÖTV indirimi nedir?

ÖTV indirimi nedir? Sorusu henüz araç almayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. ÖTV ya da Özel Tüketim Vergisi olarak bilinen ÖTV, belirli başlı ürünlerde alınan vergi türlerinden biri olmaktadır. Özelikle sıfır araçlarda belirli oranlarda ÖTV alınmaktadır. Fakat son zamanlarda gündeme gelen bir konu da ÖTV indirimi oldu.

ÖTV indirimi gelecek mi

Bildiğiniz gibi sıfır araç alacak engelli vatandaşlara uygulanan ÖTV indiriminin şuanda pek çok araç için gelmesi beklenmektedir. Normal şartlarda ÖTV indirimi raporla belirlenmiş şekilde belirli bir oranda engeli olan engelli vatandaşlara sunulan bir haktır. Tam teşekküllü hastane tarafından verilmiş olan raporda engel durumu %90 ve üzeri olan vatandaşlara tamamen ÖTV vergisi uygulanmaktadır. Eğer %90’ın altında ve ortopedik bir engeli varsa bu durum da da ÖTV indiriminden faydalanılmaktadır. Fakat acenteler tarafından belirlenen şartların da karşılanması şarttır.

ÖTV indirimi gelecek mi?

ÖTV indirimi gelecek mi? sorusu araç alacak kişiler tarafından araştırılmaktadır. Twitter platformu üzerinden yayılan dedikodu kapsamında ilk arabasını alan vatandaşlara 5 yıl arabayı satmama şartıyla ÖTV’siz araç satışı yapılacak. İddia edilen kampanyayla ilgili henüz devlet tarafından bir çalışma yapılmazken matrah ayarlaması da gündeme geldi. Yayılan dedikodulara göre motor silindir hacmi 1600 santimetre küpü geçmeyen araçlarda ÖTV matrahı 120 bin TL’yi geçmeyenlerde vergi %455 oranında, matrahı 120 bin TL ile 150 bin TL arasında olanlara %50, matrahı 150 bin TL ve 175 bin TL arasında olanlara %60, matrahı 175 bin TL ile 200 bin TL’yi aşmayanlara %70 ve diğer araçlarda da %80 oranında vergi uygulanmaktadır.

ÖTV indiriminin gelip gelmeyeceğiyle ilgili henüz bir resmi bir açıklama gelmedi. Fakat ÖTV indirimi geldiği takdirde %50 ile %70 arasında ÖTV indirimi yapılacağı düşünülmektedir. ÖTV indirimi yapıldığı takdirde pek çok araca bu durumun yansımayacağı tahmin edilmektedir. Diğer yandan da yayılan dedikodular kapsamında bazı otomobillerde ÖTV indiriminin %50 seviyesine kadar düşüş göstereceği öne sürülürken henüz resmi açıklama gelmediğine değinildi.

2022 ÖTV indirimi hangi araçlara gelecek?

2022 ÖTV indirimi hangi araçlara geleceğiyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. ÖTV indirimi netlik kazandığı takdirde hangi araçlara gelip gelmeyeceğini de öğrenmiş olacağız. Konuyla ilgili yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.