Osman Kavala davası sonuçlandı! Osman Kavala serbest mi?

Gündemin en sık araştırılan konuları arasında yer alan Osman Kavala Davası sonuçlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Ceza Muhakemesi Kanununa göre karar verdi.

Osman Kavala davası sonuçlandı! Osman Kavala serbest mi?

Gündemin en sık araştırılan konuları arasında yer alan Osman Kavala Davası sonuçlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Ceza Muhakemesi Kanununa göre karar verdi. Osman Kavala davası sonuçlandı! Osman Kavala serbest mi?

Osman Kavala davası sonucu nedir? Gezi olaylarını organize etmekle suçlanan Osman Kavala davası sonuçlandı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından devam ettirilen Osman Kavala davasında sonuç ne?

Osman Kavala Davası sonucu nedir?

Osman Kavala Davası sonucu açıklandı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yapılacak olan bir sonraki duruşma da neyin ne olacağı tam netleşecek. Ceza Muhakemesi Kanununa göre tutuklu bir sanığın ayda bir dosyasının incelenmesi ve tutukluluk durumu gözden geçirilmesi gerekiyor. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Kavala’nın tutukluluk incelemesini değerlendirerek tahliye veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilecek.

4 Yıldan fazla tutuklu!

17 Ekim 2017 tarihinde Gaziantep’de göz altına alındıktan sonra 1 Kasım tarihinde hükümeti devirmeye, şiddet kullanarak anayasal düzeni devirmeye yönelik suçlamalarla tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilen Osman Kavala o tarihten beri hapiste. Daha önce Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararın uygulanmasını isteyen Avrupa Konseyi Bakanlar komitesi Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatmıştı. Türkiye, Azerbaycan’dan sonra bu prosedüre tabi tutulan ikinci ülke oldu.