Ons Altın, Kritik Seviyede Dengede Tutunmaya Çalışıyor

Fed'in faiz artırım döngüsünün sona ereceği beklentileriyle ons altın, 2000 doların üzerindeki seviyesini korumaya çalışıyor.

Ons Altın, Kritik Seviyede Dengede Tutunmaya Çalışıyor

Fed faiz artırım döngüsünün sona ereceği beklentileri, doları ve ABD tahvil getirilerini baskı altında tutarken, dün 31 Ekim'den bu yana ilk kez 2007 doların üzerine çıkan ons altın, bugün de 2000 doların üzerinde kalmaya çabalıyor.

Ons altın, seansın başında 2006,36 dolara kadar yükseldikten sonra şu sıralarda yüzde 0,11'lik bir artışla 2001,26 dolardan işlem görüyor.

Analizlere göre, ons altının 2003 doların üzerinde kapanış yapması durumunda, 2.021 dolar yeni hedef olabilirken, olası bir geri çekilmede destek seviyesi 1.984 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Fed Beklentileriyle Ons Altın, 2000 Doların Üzerinde Tutunma Çabasında

ANZ analistleri, ABD'de enflasyonun ılımlı seyretmesi ve faiz artırım döngüsünün sona erme ihtimalinin artmasıyla makroekonomik zeminin altın için destekleyici hale geldiğini belirtti. Ayrıca, ABD getirilerindeki ve ABD dolarındaki düşüşün, altın için yatırım cazibesini artırdığını vurguladı.

UBS analisti Giovanni Staunovo ise, "Fed'in faiz oranlarını düşüreceği düşünüldüğünde fiyat düşüşlerinin muhtemelen iyi bir alım fırsatı olduğunu" ifade ederek, altın fiyatının 2024'ün ikinci yarısı sonuna kadar artarak 2150 dolar seviyesini hedefleyebileceğini tahmin etti.

Etiketler