Altında Yükseliş Sürüyor: Piyasa Durumu Güncellemesi

Altın gram fiyatı güne artışla başladı ve şu anda 1.844 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 3.030 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.390 liradan satılıyor.

Altında Yükseliş Sürüyor: Piyasa Durumu Güncellemesi

Altının ons fiyatındaki artış, altının gram fiyatına paralel bir değer kazancına yol açtı. Günü yüzde 0,1'lik bir artışla 1.828 liradan tamamladı.

Altın Yeni Günde Yükseliş Devam Ediyor

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başladı. Saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9'luk bir artışla 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3.030 liradan, Cumhuriyet altını ise 12.390 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,6'lık bir değer kazancıyla 1.990 dolar seviyesinde bulunuyor.

Piyasa Analizi ve Beklentiler

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceği beklentileriyle enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerindeki etkisinin azaldığını belirtiyor. Ayrıca, ABD'de gerçekleştirilen 20 yıllık tahvil ihracındaki talebin beklentilerin üzerinde olması, enflasyon endişelerinin azaldığına işaret edebilir.

Önemli Haber ve Veri Günü

Bugün ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, ikinci el konut satışları ve Fed tutanakları açıklanacak. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışı da yatırımcıların odağında bulunuyor.

Teknik Analiz ve Destek-Direnç Seviyeleri

İnfo Yatırım Foreks bültenine göre, altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyeleri direnç, 1.970 ve 1.960 dolar ise destek konumunda. FOMC toplantı tutanakları da bu günün önemli takvim noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

İşte Uzmanların Değerlendirmesi

İçerikte yer alan bir analizde, geçtiğimiz hafta ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalmasının destek verdiği altının, haftayı değer kazanarak kapattığı vurgulanıyor. FOMC toplantı tutanaklarının ise yatırımcılar tarafından yakından takip edileceği belirtiliyor.

Teknik Analiz ve Öne Çıkan Seviyeler

Haftanın ikinci işlem gününde teknik açıdan XAUUSD grafiği incelendiğinde, yukarı yönlü hareketlenmelerde 2010 - 2030 - 2050 seviyelerinin direnç noktaları, gevşemelerde ise 1970 - 1953 - 1931 seviyelerinin destek noktaları olarak takip edilebileceği ifade ediliyor.

Etiketler