Gram Altın, Tarihi Zirvesini Aşıyor: Yeni Bir Rekor Kırıldı

Fed'in en son toplantısına ait tutanakların açıklanmasının ardından ons altındaki değer kazancı, gram altında yeni bir rekorun kapısını araladı. Şu an itibariyle çeyrek altın 3 bin 50 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 12 bin 460 lira seviyesinden satışa sunuluyor.

Gram Altın, Tarihi Zirvesini Aşıyor: Yeni Bir Rekor Kırıldı

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 1,16'luk bir artışla 1849 liradan tamamladı. Altın gramı, bugüne de yükselişle başlayarak yeni zirvesini gördü. Dolar/TL'deki ve ons altındaki artışla birlikte gram altın, rekor bir seviye olan 1855 liraya ulaşarak tarihi bir zirve kaydetti.

Saat 10:10 itibarıyla altının gram fiyatı yüzde 0,2'lik bir artışla 1853 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 50 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 12 bin 460 lira seviyesinden satışa sunuluyor.

Altın Değer Kazancını Sürdürdü: Gram Altın Rekor Kırdı

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1'lik bir değer kazancıyla 2 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes anlaşmasının duyurulmasının varlık fiyatları üzerinde olumlu bir etki yarattığını belirtiyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarından gelen bilgiler ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeler de piyasalardaki hareketliliği etkileyen faktörler arasında bulunuyor.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın finansal istikrar raporu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları gibi veriler takip edilecek. Altının ons fiyatı teknik açıdan 2 bin 10 ve 2 bin 30 seviyelerinin direnç, 1990 ve 1980 doların ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Etiketler