Okullara Omicron arası mı geliyor? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?

Omicron varyantına ait vakaların artış göstermesinden sonra vatandaş, yeni kısıtlamalar geleceği konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Okullara Omicron arası mı geliyor? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?

Okullara Omicron arası mı geliyor? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?

Omicron varyantına ait vakaların artış göstermesinden sonra vatandaş, yeni kısıtlamalar geleceği konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Özellikle pandemi döneminde okulların kapanması anneleri ve çocukları olumsuz olarak etkilediği için okullarda yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği araştırılmaktadır. Yüz yüze Eğitime ara verilecek mi? Sorusunun cevabını Milli Eğitim Bakanı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Omicron vakalarının artış göstermesinden sonra Türkiye’de okulların yüz yüze eğitime devam etmesiyle ilgili tartışmalar tekrar gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Özer: Sınıf bazlı süreci yönettik

Mahmut Özer

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer göreve geldiği günden beri okulların yüz yüze eğitime açılması yönünde kararlı bir duruş sergilediğini ve 6 Eylül tarihi itibariyle tüm kademe ve seviyelerde toplamda 5 gün yüz yüze eğitime başarılı bir şekilde devam ettiklerinin altını çizdi. Özer sözlerine:

Geliştirdiğimiz sistem doğrultusunda sınıf bazlı süreci yönettik. Sınıf içerisinde vakaları ve yakın temaslıları takip ederek yalnızca sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün kadar ara verdik. İzlediğimiz yol şuana kadar başarılı bir şekilde devam etti. Bu sürede okullarda kapatılan sınıf sayısı toplamda %1’in altınsa seyretti. 850 bin sınıfımız içerisinde sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze ara verildi. En büyük avantajlarımızdan biri de öğretmenlerin aşılanma oranlarının yüksek olması şeklinde devam etti.

Okul, en son kapatılacak yer!

Okulların öncelikli açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğuna değinen Özer, yeni varyantlar ortaya çıktığı zaman hemen yüz yüze eğitime ara verilmesi tartışmalarını yersiz buluyorum dedi.