Cep telefonu taksitleri ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Cep telefonlarında taksit sayısının artırılmasına yönelik düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cep telefonu taksitleri ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla cep telefonlarında taksit sayısı artırılmıştı. Cari açığı azaltmaya yönelik olarak alınan bu kararla birlikte 'yenilenmiş ürün teşviki' kapsamında fiyat limiti ve taksit sürelerinde değişiklik yapılmıştı. Bu karar bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Fiyatı 5 bin TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay; yenileme merkezleri ya da yetkili satıcılar tarafından yapılması şartıyla fiyatı 5 bin TL'nin üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında altı ay taksit uygulanabilecek.

Ticaret Bakanlığına ait 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cep telefonu taksitleri ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Önceden, fiyatı 3.500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay olan kural, bu karar ile fiyatı 5 bin TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay; yenileme merkezleri ya da yetkili satıcıları tarafından gerçekleştirilmesi şartıyla 5 bin TL'nin üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında 6 ay olarak değişti. Ayrıca 5 bin TL ve altı telefonlara 12 ay taksit yapılabilecek.