DSÖ açıkladı: Öğretmen ve öğrencilere aşı önceliği

Dünya Sağlık Örgütü, öğretmenler ve okul personelinin Kovid-19 aşısı için öncelikli gruplar arasında olması gerektiğini açıkladı.

DSÖ açıkladı: Öğretmen ve öğrencilere aşı önceliği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Unicef, korona virüs salgınında okulların açık kalabilmesi için öğretmenler ve okul personelinin Kovid-19 aşısı için öncelikli gruplar arasında olması gerektiğini söyledi.

Avrupa ve Orta Asya'daki 'hassas popülasyonların aşılanması' konusunda yapılan yazılı açıklamada, Delta varyantının yayılmasına rağmen 'sınıf temelli öğrenmenin kesintisiz devam etmesinin hayati önemde olduğu' kaydedildi.

DSÖ Avrupa bölgesi direktörü Hans Kluge, "Bu, çocukların eğitimi, ruh sağlığı ve sosyal becerileri ve toplumumuzun mutlu ve üretken üyeleri olmalarına yardımcı olmaları için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Kluge ayrıca, "Salgın, eğitimde tarihteki en kötü aksamaya neden oldu" dedi.

Açıklamada ayrıca, pandemi sırasında çok daha iyi havalandırma, daha küçük derslikler, sosyal mesafe ve düzenli korona virüs testi de olmak üzere okul ortamını iyileştirmeye yönelik tedbirlerin önemi hatırlatıldı.

DSÖ ayrıca, temmuz başında yayınını yaptığı tavsiye raporunda korona virüs belirtileri gösteren çocukların testte öncelikli olmaları gerektiğini açıklamıştı.

Etiketler