Öğrencilere 1000 TL yardım yapılacak!

Öğrenciler için eğitim masraflarına yardımcı olmak amacı ile 1000 TL kadar bir ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu duyuru sonrası oldukça fazla ilgi gören site ile başvuru yapılabiliyor. İşte detaylar...

Öğrencilere 1000 TL yardım yapılacak!

Öğrencilere 1000 TL yardım yapılacak!

Esenler Belediyesi’nden yapılan açıklama ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim desteği verileceğini duyurarak büyük oranda ilgi gören bir yardımın kapısını açtı. Başvuran öğrenciler arasında belirlenen kriterleri taşıyan kişiler 1000 TL eğitim desteğinden yararlanabilir. Esenler Belediyesi, ilçe içinde oturan ve gerekli şartları taşıyan öğrencilere 1000 TL eğitim dayanağı verileceğini duyurarak gerekli bilgileri ileterek tüm öğrencilerin bu yardımdan yararlanamayacağını belirtti.

 Müracaatlar web üstünden yapılacakken adayların gerekli koşulları taşıması gerektiğinin altı çizilerek bu koşullar genel olarak esenlerde ikamet etmek ve öğrenci olmak gibi basit koşullar olarak kayda geçti. İstanbul Esenler Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine müjdeli haberi duyurarak büyük ilgi gördü. Buna göre Esenler Belediyesi Lise 12. Derslik öğrencilerinin eğitim harcamalarını karşılayabilmesi adına 1000 Türk lirası eğitim desteği vereceğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin eğitim dayanağından faydalanacağı bilgisini de ekledi.

Esenler belediyesi eğitim takviyesi başvurusu nasıl yapılır?

Eğitim takviyesi müracaatları, Esenler Belediyesi resmi web sayfası üstünden yapılabilir. Destekten yararlanmak isteyenlerin ” Kullanıcı oluştur” kısmından kayıt oluşturması ve öğrenci yardımına başvurması yeterli olacaktır. Müracaat süreçleri ise ” Online işlemler” kısmından T.C. kimlik numarası girişiyle tamamlandığı için oldukça iyi bir yardım bulunuyor.

Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu, yapmış olduğu açıklama ile öğrencilerin eğitim, spor, kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için eğitim takviyesi verileceğini tabir etti. İyilerde ikamet eden ve MEB’e bağlı örgün liselerde okuyan 4.000’ne yakın son derslik öğrencileri Ocak, Mart ve Nisan ayında toplam 1000 TL dayanak alacağı haberi bu miktarın az olduğu ve yeterli olmayacağı halk tarafından belirtildi.