Kremlin'den açıklama: Putin, Erdoğan'ın görüşme talebini kabul etti!

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı daveti kabul ettiğini duyurdu.

Kremlin'den açıklama: Putin, Erdoğan'ın görüşme talebini kabul etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde yaptığı bir konuşma sırasında Putin ile görüşmek istediğini bu sebeple Rusya Devlet Başkanını Türkiye'ye davet etmişti. Yaşanan doğalgaz sorunları ve Ukrayna ile aralarında yaşanan gerginliği bitirmek için aracı olmayı canı gönülden istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı sınırlarımızda yaşanan her olaydan bizlerde zarar görüyoruz, bu sebeple çözüme aracılık yapmayı çok isteriz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunarak Rusya Devlet Başkanını Türkiye'ye davet ettiklerini eğer her iki taraf kabul ederse hem Ukrayna hem Rusya Devlet Başkanlarını ülkemizde ağırlanabileceklerinden ve sulh ortamının tekrardan sağlanmasına yönelik çalışmaların sağlanabileceğinden bahsetti. 

 Bu açıklamaların ardından Kremlin'den bugün yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Erdoğan'ın talebini kabul etti ve Türkiye'ye geleceğini duyurdu. 

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Rusya ve Ukrayna arasında yaşanabilecek gelişmelerin ılımlı tarafa geçmesi ihtimali hem Türkiye hem iki taraf hem de tüm Avrupa için iyi olabilir. 

İki ülkenin arasındaki gerilim yükseldikçe diğer Avrupa ülkeleri, NATO ve ABD arasında da gerilim giderek tırmanıyor. Zaten tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon sorunu Rusya'nın doğalgazı kesme ihtimalleri fiyatlamaları artırıyor. Bu duruma son verilmesi ihtimali ise petrol ve doğalgaz fiyatlarında bir toparlanma sürecine girişin anahtarı olarak görülebilir.

Etiketler