Türkiye Diyanet Vakfı müjdeyi verdi: 2887 öğrenciye aylık destek veriliyor!

Öğrencilerin maddi yönden ihtiyaçlarının giderilmesi için vakıflar tarafından burs verilmeye devam ediliyor. Bir bursta Türkiye Diyanet Vakfı tarafından veriliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı müjdeyi verdi: 2887 öğrenciye aylık destek veriliyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından öğrencilere burs verileceği duyuruldu. Her yıl verilen burslar 2022 yılında da verilecek. Toplamda 2 bin 887 öğrenciye verilecek olan burs lise, lisans ve lisansüstü öğrencilere verilecek.

Her yıl olduğu gibi 2022 ile 2023 yılında da öğrencilere burs verileceği duyuruldu. Toplamda 1570 kişi Türk, 1317 kişi de yabancı olmak üzere toplamda 2887 öğrenciye TDV tarafından eğitim bursu verileceği duyuruldu. Özellikle Türkiye genelinde lise ve üniversitelerde eğitimini devam ettiren Türk öğrenci sayısı 3206 olurken burs alarak eğitimini devam ettiren yabancı öğrenci sayısı 3240 olarak açıklandı. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sunulan destekten yararlanan öğrenci sayısı 6446 olarak açıklandı.

Toplam 22 bin öğrenci mezun oldu!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sunulan burslardan faydalanarak mezun olan kişi sayısı 22 bin olarak açıklandı. Hem Türk hem de yabancı öğrencilere verilen burs, öğrencilerin ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğundan ötürü tüm öğrencileri bir nebze de olsa rahatlatmaktadır.

TDV bursu

TDV bursu ne kadar?

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verilen burs daha çok lisans öğrencilerine verilmektedir. Başvuru yapacak kişiler tarafından TDV bursu ne kadar? Şeklinde araştırma yapılmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından lisans öğrencilerine 9 ay boyunca verilen burs miktarı 200 TL olmaktadır. Ekim ayı ile Haziran ayı arasında verilen bu burs öğrencilerin hesabına otomatik olarak yatırılmaktadır.