NFT işlem hacmi 2021 yılında ciddi oranda yükseldi

NFT'lere olan ilgi ve talep 2021 yılı boyunca günden güne artış gösterdi. Bu ilgi ile beraber 2021 yılında NFT'lerin toplam işlem hacmi de 23 milyar dolara yükseldi. 

NFT işlem hacmi 2021 yılında ciddi oranda yükseldi

Son dönemde ilgilerin odağındaki NFT'ler 2021 yılında kripto piyasalarında en çok dikkat çeken gelişmelerden biri olarak bir sektör haline geldi. Yıl boyunca NFT'lere olan ilgi ve talep günden güne artış gösterdi. Bu ilgi ile birlikte 2021 yılında NFT'lerin toplam işlem hacmi de 23 milyar dolara yükseldi. 

NFT işlem hacmi 2021 yılında ciddi oranda yükseldi - Resim : 1

NFT işlem hacmi 2021 yılında ciddi oranda arttı

2021 yılında NFT'lerin toplam işlem hacmi 23 milyar doları gördü. Blok zincir tabanlı analitik platform DappRadar tarafından sağlanan verilere göre, günlük olarak NFT'lerle etkileşime geçen aktif cüzdan sayısı yıl başında 5 bin iken yılın sonunda 140 bine ulaştı. 

NFT'lere olan ilgi ile bu yıl birçok satış gerçekleşti. Özellikle de birçok popüler ünlü, sanatçı, sporcunun NFT'lerini piyasaya sürmesiyle NFT sektörüne olan talep daha da arttı. 

Öte yandan Collins Sözlüğü, NFT'nin 2021 yılında yılın kelimesi olduğunu açıkladı. Metaverse, kripto ve hibrit çalışma gibi kavramların olduğu listede, NFT birinci seçildi. Collins NFT'yi, 'bir sanat eseri ya da koleksiyon gibi bir varlığın sahipliğini göstermek amacıyla kullanılan, blockchain sistemine kayıtlı benzersiz bir dijital sertifika' olarak tanımlıyor. 

DappRadar NFT‘lere olan ilgiyi şöyle değerlendirdi:

''Tüm bu unsurların devreye girmesi ve gün geçtikçe yüzlerce heyecan verici projenin başlatılması ile beraber NFT'lere olan talep benzeri görülmemiş düzeylere yükseldi. Artık belirli koleksiyonlardan parçalar değer saklama birimleri olarak kabul ediliyor.''

Etiketler
NFT