Nelson Mandela Vakfı, Mandela Günü İçin NFT'leri Başlattı

Eski Güney Afrika Başkanı Nelson Mandela'nın ruhunu ve hatırasını onurlandırmak için Mandela Vakfı tarafından hazırlanan NFT'ler satışa çıkartılacak.

Nelson Mandela Vakfı, Mandela Günü İçin NFT'leri Başlattı

Nelson Mandela Vakfı, Mandela Günü'nü kutlamak için bir NFT koleksiyonu başlatıyor. Auckland merkezli Glorious Digital ile yakın işbirliği içinde çalışan proje, Güney Afrika'nın eski başkanının hayatını ve mirasını onurlandırıyor. Henüz resmi bir çıkış tarihi yok, ancak bu uzun vadeli bir proje ve Nelson Mandela'nın NFT'ler aracılığıyla dünyada bıraktığı etkiye bakacak.  Projeden sağlanan fonların Nelson Mandela Vakfı'nın erişimini artırması hedeflenmekte.

Nelson Mandela kimdir?

Madiba olarak bilinen Nelson Mandela, Güney Afrika'nın eski başkanı, demokrasinin simgesi ve Nobel Barış Ödülü sahibi. Ancak, Güney Afrika'da Apartheid olarak bilinen acımasız ırkçı ve korkunç beyaz yönetim sistemini yaşadığı için hayatı zordu. 

Apartheid rejimini sona erdirmeye çalışırken Mandela, 1962 ile 1990 arasında, çoğunlukla Robben Adası'nda 27 yıl hapis yattı. Nelson Mandela NFT'leri hayatının tüm yönlerine odaklanacak. 

1990'da, dünya çapında artan baskı ve kitlesel sivil kargaşa tehdidi altında Apartheid parçalanmaya başladı. Nelson Mandela ve diğer önemli sivil haklar aktivistleri sonunda kendilerini özgürleştirmenin fırsatını buldular.

1994'te Madiba, Güney Afrika'nın ilk özgür ve adil genel seçimlerinde 1994'te başkanlığa adaylığını koydu. Daha önce oy vermek sadece beyazların hakkıydı. Kazandı ve zalim Apartheid sisteminin sona ermesinden dört yıl sonra Güney Afrika ilk siyah başkanına kavuştu.

Nelson Mandela NFT sanatı ile tarihi eserlere erişim sağlanacak 

Projenin arkasındaki ekip, önemi nedeniyle 18 Temmuz'u seçti. Tüm dünyada bu tarih Mandela Günü olarak kutlanıyor.  Birleşmiş Milletler resmi olarak 2009 yılında günü ilan etti.

Nelson Mandela 2013'te öldüğü için artık hayatta değil. Ancak Güney Afrika ve daha geniş dünya üzerindeki etkisi yaşamaya devam ediyor. Bu NFT'ler, Nelson Mandela'nın tüm tarihini ve yaşamının toplum üzerindeki etkisini keşfedecek.

Nelson Mandela NFT

Nelson Mandela Vakfı ile olan ortaklık nedeniyle Glorious Digital kişisel belgelere, fotoğraflara ve daha fazlasına erişebilecek. Aslında proje on yıl sürecek ve Nobel Barış Ödülü kazananının mirasını onurlandıracak.

Glorious Digital'in CEO'su Tim Harper, “Mandela'nın arşivi, mirası ve birliktelik, iyimserlik, liderlik, eşitlik, özgürlük ve umut mesajlarının emanet edilmesi bir onur ve ayrıcalıktır” dedi. 

Projeden bir hayli umutlu olan şirket tüm dünyada Mandela NFT'lerinin boy göstereceğini bununla birlikte Mandela'nın ruhunu onurlandıracaklarına inanıyor. 

Etiketler
NFT