En Güvenilir Kripto Borsaları

En güvenilir kripto borsaları son dönemler kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalar ile birlikte pek çok yatırımcı tarafından araştırılmaya başlanılmıştır. Kripto paralar üzerinde yorum ve analizlerin yanı sıra güvenli bir ortam sunan kripto para borsaları nelerdir? İşte detaylar…

En Güvenilir Kripto Borsaları

En güvenilir kripto borsaları son dönemler kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalar ile birlikte pek çok yatırımcı tarafından araştırılmaya başlanılmıştır. Kripto paralar üzerinde yorum ve analizlerin yanı sıra güvenli bir ortam sunan kripto para borsaları nelerdir? İşte detaylar…

Hızla yayılmaya devam eden kripto para dünyası çeşitli devletlerin yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte yatırımcıları cezp etmeyi başarmıştır. Özellikle Metaverse kavramının da yayılmaya başlanılması kripto para piyasalarındaki hareketliliğin artmasına neden olmuştur. Bundan dolayıdır ki, birçok kişi en güvenilir kripto para borsası hangisidir? sorusuna cevap arıyor.

En Güvenilir Kripto Borsaları Nelerdir?

En güvenilir kripto borsaları hangisidir? Kripto para borsalarında kullanıcılar şüphesiz yüksek getirisi olan borsaları tercih etmektedir. Fakat güvenilirlikte şüphesiz yüksek getiri imkânı kadar önemlidir. Peki en güvenilir kripto borsaları hangileridir? Sizin için araştırdık.

1. Binance Güvenilir mi?

Binance borsasının güvenilir olup olmadığına girmeden önce Binance nedir? açıklamakta fayda var. Binance 2017 eylül ayında Çin merkezli olarak kurulan bir kripto para borsasıdır. Günümüzde Türkiye ve dünyada en çok kullanılan kripto para borsaları arasında Binance 1. sıradadır. Tercih edilme nedenleri arasında aldığı düşük komisyon ve kullanıcılarına sağladığı yüksek kâr oranları oldukça etkilidir.

Peki, Binance güvenilir mi? Gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki Binance oldukça güvenilirdir. Üst düzey yazılım ve algoritmalar ile güvenliği sağlanmaktadır. Buna rağmen Binance, 2019’da hackerlar tarafından hacklenmiş ve 40 milyon dolarlık bir zarara uğratılmıştır. Yaşanan bu olay kullanıcılara yansıtılmayarak zararları hemen telafi edilmiş ve müşteri mağduriyeti yaşanmamıştır.

Binance’ın hacklenmesine rağmen müşterilerinin mağdur edilmeyerek zararlarının hemen telafi edilmesi düşüşe geçmesine engel olmuştur. Çünkü güvenlik denildiğinde ilk akla gelen her ne kadar hacklenme tehlikesi olsa da esas olan yaşanan krizi yöneticilerin nasıl idare ettiği ve mağduriyetin önlenmesidir. Binance, bu olayı iyi idare etmeyi başararak herhangi bir zafiyete meydan vermemesi bakımından listemizin birinci sırasında olmayı hak ediyor.

2. Crypto.com Güvenilir mi?

Crypto.com 2017 yılında Hong-Kong merkezli olarak kurulan bir kripto para borsasıdır ve listemizde en güvenilir kripto borsaları arasında 2. sıradadır. 2019 yılından bu yana ciddi bir yükseliş kaydetmiştir. Günümüzde 6 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır. Sahip olduğu yüksek işlem hacmine ek olarak kullanıcılarına DeFi Cüzdanı, DeFi Swap, Crypto Credit, Crypto Earn gibi gelişmiş hizmetler sunmaktadır.

Peki Crypto.com güvenilir mi? Evet crypto.com dünyanın en güvenilir borsa programlarından biridir. Buna kanıt olarak sunduğu gelişmiş hizmetlere bakmak bile yeterlidir. Nitekim bir borsa programının ne kadar güvenilir olduğu sunduğu hizmet çeşitliliğine bakarak dahi rahatlıkla anlaşılabilir. Çünkü sunulan her hizmet ayrı bir yazılım ve güvenlik ağı gerektirmektedir. Hizmet çeşitliliği de yazılım ve güvenlik ağının gelişmişliği oranında artmaktadır. Ayrıca Crypto.com altyapı güvenliğini sağlamak açısından dünyanın en gelişmiş güvenlik duvarlarından biri olan Amazon Web Services (AWS)’i kullanmaktadır.

3.  Coinbase Güvenilir mi?

Coinbase 2012 yılında ABD merkezli olarak kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bu yana gelişmiş hizmet ağı sayesinde neredeyse tüm dünyaya hizmet verebilme kapasitesine sahiptir. En eski kripto para borsaları arasında yer alır ve 80 milyonun üzerinde kullanıcıya sahiptir. Bu kadar fazla kullanıcıya sahip bir borsa söz konusu olunca ilk akla gelen soru da doğal olarak Coinbase güvenilir mi? Olacaktır. Cevap olarak rahatlıkla, “evet Coinbase oldukça güvenilir bir kripto para borsasıdır diyebiliriz”.

Coinbase, geliştirdiği algoritmik yazılımlar sayesinde kullanıcılarına üst düzey bir şifreleme sistemi sunmaktadır ve müşteri varlıklarının %98’ini soğuk depolarda saklamaktadır.

Coinbase siber saldırılara karşı önlem olarak bir sigorta fonu oluşturmuştur. Yani kullanıcılar siber saldırıya maruz kaldığında 250.000 $’a kadar olan kayıpları sigorta fonundan karşılanmaktadır ve iki faktörlü bir kimlik doğrulama sistemine sahiptir.  Coinbase’in kullanıcıları için beyaz adres listesi oluşturma imkânı sağlaması güvenilirliğini üst düzeye çıkartmaktadır.

Alınan tüm tedbirlere rağmen Coinbase 2021 yılında hacklenmiş, 6.000 kişinin bilgileri çalınmıştır. Hemen gerekli tedbirler alınarak saldırı durdurulmuş ve ciddi bir zararla karşılaşılmamıştır.

4.  FTX Güvenilir mi?

FTX listemizde en güvenilir kripto borsaları arasında 4. sıradadır. 2019 yılında kurulmuştur. Yatırımcılarına sunduğu arayüz sorunsuz çalışmakta ve FTX’in tercih edilme nedenlerinin başında gelmektedir. Öte yandan kullanıcılarına düşük işlem ücretleri, modern ticaret fırsatı, kripto para türev işlemleri gibi gelişmiz hizmetleri sunmaktadır.

FTX, güvenilirlik söz konusu olduğunda oldukça temiz bir sicile sahiptir. Türkiye’de FTX borsası diğer kripto para borsalarına kıyasla nispeten yenidir. Fakat güvenilirlik açısından temiz bir sicile sahip olması, gelişmiş güvenlik ağı ve kimlik doğrulama seçenekleri sayesinde güvenilirliğinin neredeyse eksiksiz olduğunu söylemek mümkündür.

5. KuCoin Güvenilir mi?

KuCoin, 2013 yılında Singapur merkezli kurulan bir kripto para borsasıdır. Kullanıcılarına sunduğu en büyük avantaj kolay bir kullanıma sahip olmasıdır. Sahip olduğu işlem hacmi sayesinde haftalık 2,5 milyon kadar kullanıcı KuCoin’i ziyaret etmektedir ve kullanıcılarına neredeyse sınırsız işlem imkânı sunmaktadır.

Peki KuCoin güvenilir mi? KuCoin borsası, bankaların güvenlik seviyesinde üst düzey bir güvenliğe sahiptir. Bu güvenlik ağı da güvenilirliğini üst düzeye çıkartmaktadır. 2020 haziranında uğradığı siber saldırı sonucunda güvenlik ağını daha da geliştirerek hizmet vermeye başlamıştır.

6. Bitstamp Güvenilir mi?

2011 yılında kurulan Bitstamp borsası, günümüzde gelişmiş ticari araçları sayesinde kripto para borsası içerisinde en güçlü ve saygın kuruluşlardan birisidir. Bitstamp, sahip olduğu 70’ten fazla kripto para çeşidi ile yatırımcılarına istediği yatırımı yapma imkânı sunmaktadır. Kullanıcılarının bilgi ve varlıklarının %98’ini çevrimdışı soğuk depolarda saklanması en güvenilir kripto borsalarından biri olmasının nedenidir.

Yukarıda saydığımız bütün kripto para borsalarının ortak özelliği sigortalarının olmasıdır. Bu sayede herhangi bir siber saldırı karşısında yatırımcılara ana paraları iade edilebilmektedir. Sizin için en güvenilir kripto borsalarını listeledik. Güvenilirlik oranı sizin için en uygun olan borsayı seçerek yatırımlarınıza devam edebilirsiniz.

Hızlı ve Güvenilir 10 Bitcoin Sitesi

Son dönemlerin en güzide yatırım araçları haline gelen kripto paralar adından sıklıkla söz ettirmeye devam etmektedir. Özellikle yatırım yapmak isteyenlerin ise hangi borsaları tercih edeceği konusunda tereddüt yaşadığını bilmekteyiz. Bunun en büyük nedenleri arasında ise yeni bir alan olan kripto para borsasına devletlerin ciddi anlamda yasal düzenleme yapmamaları, kötü amaçlı kişilerin dolandırıcılık faaliyetlerini icra etmesi gibi birçok nedenin geldiğini söyleyebiliriz. Ancak kullanıcıların genellikle olumlu yorum yaptıkları ve kullandıkları 10 bitcoin sitesinin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bunları site ismi, kullanılan ülkeler ve borsa skoruna göre sırasıyla listeleyecek olursak;

1.      Binance          Çin, Malta, Türkiye    10/10

2.      Gate.io            Hong Kong                 10/9.9

3.      Bitpanda         Avusturya                   10/9.6

4.      Coinbase Pro  ABD                           10/9.7

5.      Bitfinex          Hong Kong                 10/9.7

6.      Bitstamp         Lüksemburg                10/9.6

7.      Kraken            San Francisco             10/9.8

8.      KuCoin           Hong Kong                 10/9.8

9.      Cex.io             İngiltere                      10/9.6

10.  Paribu             Türkiye                       10/9.8

Yukarıda listelemiş olduğumuz kripto para borsaları genellikle en çok kullanılan borsalar arasında yer almaktadır. Bunların tercihinde sizlerin araştırma yaparak hareket etmeniz oldukça büyük bir öneme sahiptir.