Nakit desteğine devam: Ev hanımlarına 1100 TL para veriliyor!

Devlet desteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Devlet tarafından ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında 1100 TL para verileceği duyuruldu.

Nakit desteğine devam: Ev hanımlarına 1100 TL para veriliyor!

Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım paketi adı altında destek verildiği duyuruldu. Bu kapsamda ev hanımlarına 1100 TL destek ödemesi yapılıyor. Yapılan destek ödemelerine başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Verilen desteklerle ilgili araştırmalar hız kazandı.

Ev hanımlarına devletten dev destek!

Ev hanımlarıan destek

Devlet tarafından çalışmayan ev hanımlarına destek verilmektedir. Özellikle süt parası, doğum parası gibi yardımların haricinde verdikleri başka yardımlarla da ön plana çıkan devlet bu kez ev hanımları için sosyal yardım paketi de geliştirdi. Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Bunların dışında ev hanımlarının başvuru yapacağı yardımlar da araştırılmaya başlandı. Devlet tarafından verilen yardımlar arasında:

  • Pandemi sosyal destek yardım paketi,
  • 1100 TL yardım parası,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım paketi,
  • Valilik tarafından verilen yardım paketi,
  • Belediyeler tarafından verilen yardım paketi yer almaktadır.

Yalnızca ev hanımlarının başvuru yapacağı pek çok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. E-devlet üzerinden başvuru yapan kişiler sorgulama için e-devlet yöntemini kullanarak başvuru sorgulamalarını yaparak sonuçları öğrenebilirler. Ev hanımlarına sunulan sosyal yardım ve maddi yardım başvuruları da e-devlet üzerinden yapılmakla beraber yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmektedir. Hem devlet tarafından hem kaymakamlık tarafından verilen sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı parası da uygun görülen hesaplara yatırılmaktadır.